Telšių ,,Ateities“ progimnazijos bibliotekos informacija iš spalio mėnesio kūrybiškumo ir vaizduotės renginių

Taip jau įprasta, kad spalis sukviečia mokyklos bibliotekas į tarptautinius renginius. ,,Ateities“ progimnazijos biblioteka atliepė į mėnesio temą ,,Mokyklos biblioteka – vieta, kur skleidžiasi  kūrybiškumas ir vaizduotė“ Sumaniai buvo prakalbintos knygos, iliustruotos, žaista ir papasakotos kaštono istorijos. Juk kaštonas – mįslingas medis: žydi, nokina kaštoniukus, o mes juos renkame ir turime savo vaizduotės kūrinį.

 

Per ,,Vieno ir svarbiausio puslapio detalę“ 8 b su mokytoja kruopščiai aižė iliustracijų esmę – supažindino su atlikimo specifika, spalvomis ir grožiu. Be to mokytojos Jolantos ,,Smagių terlionių būrelis“ argumentuotai pagrindė ,,Kur slepiasi knygos iliustracijos prasmė“

Be abejo, žavi, kad mokyklos mažieji randa savo knygą, sugeba  išreikšti emocijas. Pradinukai vadovaujami mokytojų Dalios, Ingridos  paruošė parodą ,,Sveikinime mokytojus“. Mokytojos Lilijos -  sekė pasakas, dalijosi mintimis apie pasakininkus, stebėjo jau praėjusių metų mokinių sukurtą lietuvių liaudies pasakos ,,Lapė gudragalvė“ kompoziciją.

Mokytojos Zitos pailgintos mokymosi dienos grupė smagiai įsitraukė į kaštonų burtus! Mokytojos dėka mokiniai patyrė ką reiškia kaštonų masažuokliai, pajautė kaip linksma vaikščioti kaštonų dėžutėse ir kokių įdomių veiklų galima susigalvoti. O kur dar kaštonų istorijos – neišsenkanti fantazija.

Į kūrybos ir vaizduotės lavinimosi  mėnesį mokytojos Donatos mokiniai keliavo sykiu su L.Cerol knygos ,,Alisa stebuklų šalyje“ herojais. Šeštokai apmąstė veikėjų poelgius, aiškinosi situacijas, argumentavo vieno sakinio prasmę.  ,,Nuostabus knygų pasaulis“ pakvietė ir penktokus, kur mokytoja juos  motyvavo ir sudomino  išmoningai kurti plakatus, pateiktys ar žodžiu reklamuoti perskaitytas knygas. Bendras dabas, pašnekesiai atgaivino skaitytą vaizdą.

Su mokytoja Rasa  6 b  per klasės valandėlę ,,Ratu“ smagiai pabendravo vienas su kitu, o iš užuominų atpažino savo klasės draugus.

Labai smagu, kad neformaliojo ugdymo būrelis ,,Augu su knyga“ vadovaujamas bibliotekininkės Vandos  su ,,Zuikiu Puikiu“ gilino viešojo kalbėjimo įgūdžius. Vaikai susipažino su kūno kalba, interpretuojamo kūrinio grožiu, pagal savo emocijas sukūrė iliustracijų.

Aišku gera būryje, kuris pilnas gyvų išgyvenimų, nuoširdžių žodžių, smagaus juoko. Knyga apjungia, skatina minčių pasidalijimą. Tegul kiekvienas randa joje savo prasmę, tegul į rankas paimtas kaštonas tampa bendrystės simboliu ir susitikimų ženklu. Ieškokime savo knygų  – būkime sykiu! Ačiū Jums, mokytojai, už pajautimą kur slypi esmė, ačiū Jums , mokiniai, už fantazijas.

 

Telšių Ateities progimnazija