Vaikų knygos savaitė Josvainių gimnazijos bibliotekoje

  2a kl. mokiniai lydimi savo mokytojos Linos Barkauskienės, gimnazijos bibliotekoje pradėjo „Vaikų knygos savaitės“ renginukus, skirtus Tarptautinei vaikiškos knygos dienai. Bibliotekininkė antrokams papasakojo apie  H. K. Anderseną, jo kūrybą, kartu su mokiniais pasidžiaugė iki šių dienų žinomomis pasakomis. Na, o antros klasės mokiniai šiai dienai ruošėsi gerokai iš anksto, paskatinti ir padrąsinti mokytojos Linos, bibliotekininkei parekomendavus, mokiniai ne tik skaitė, net po 20 kartų pasirinktas pasakas, bet ir atsakingai ruošėsi jų pristatymui, pasiruošė akcentus pagal jų pasirinktą pasaką, puošėsi, ruošėsi rimtam pristatymui. Na ir jų pasiruošimas nepraėjo veltui, buvo tiesiog neįtikėtina, kaip antros klasės mokiniai laisvai, sklandžiai, savais žodžiais pasakojo apie skaitytą pasaką, apie herojus, atsakinėjo į draugų pateiktus klausimus, aiškinosi nežinomų žodžių reikšmes ir dar visą savaitę pieš piešinius pasirinktos pasakos motyvais.

  2 b kl. mokinius bibliotekininkė supažindino su H. K. Anderseno kūrybą, kartu su mokiniais pasidžiaugė iki šių dienų žinomomis pasakomis, mokiniams pristatė naujas knygas, linksmai visi kartu bandė ieškoti atsakymus į suktas mįsles. Kadangi šią savaitę gimnazijoje vyksta ir „Emocijų savaitė“ mokiniai kalbėjo apie jiems pažįstamas emocijas, visi kartu, lydimi gero juoko pasižiūrėjo linksmą įrašą, nes juokas kuria bendrumo jausmą, gerina nuotaiką ir sveikatą. Susitikimo pabaigoje antrokai pasirinko knygelių atostogų skaitiniams.

  Vis dar nedrąsūs pirmokėliai bibliotekoje žiūrėjo bibliotekininkės pristatomas skaidres, sklandžiai atsakinėjo į klausimus, skubiai vieni kitus vis papildydavo, skaitė „Knygelės prašymą“, prisiminė knygų kūrėjus, su gera emocija pasižiūrėjo linksmą įrašą, minė mįsles ir pasirinko knygelių atostogoms.

  Trečios klasės mokinių apsilankymas bibliotekoje užbaigė „Vaikų knygos savaitės“ renginukų ciklą. Trečiokams buvo pristatytas H. K. Andersenas, jo biografija, kūryba, vaikai turėjo galimybe plačiau susipažinti su šiuo puikiu pasakininku ir prisiminti jo puikias pasakas, kurias, kad ir nedrąsiai, kad ir ne viską prisimindami vieni kitiems jas pasakojo, ir net nepajuto, kaip rimo, nurimo, štai kokia stebuklinga pasakų galia...

S. Jociuvienė, Kėdainių r. Josvainių gimnazijos bibliotekininkė