,,Aš esu knyga, perskaityk mane“

    Tokiu smagiu prisistatymu – paraginimu šiais metais į visų šalių vaikus kreipiasi Tarptautinė vaikų knygos diena! Ši graži tradicija, kada vis kitos pasaulio šalies rašytojai rašo laiškus pasaulio skaitytojams, įkvepia ne tik skaityti, bet ir pamąstyti apie knygos vertę ir galią. Šiemet akį traukia ir į kiekvienos knygos perteikiamą istoriją įsigilinti kviečia iškilaus graikų rašytojo Vagelio Iliopoulos ir gerai žinomos graikų iliustratorės Photini Stephanidi bendradarbiavimo rezultatas!

Šiuo nuotaikingu rezultatu su susirinkusiais į mūsų mokyklos tradicinę šventę – Tarptautinės vaikų knygos minėjimą išraiškingai pasidalino 4 a kl. mokiniai. Jie teigė: „Aš esu knyga./Tu esi knyga./Visi mes esame knygos./Mano siela – tai istorija, kurią pasakoju./Kiekviena knyga pasakoja savą istoriją.“

Koks šiuolaikinis renginys be reklamos? Šioje šventėje, be abejo, patys išradingiausi žodžiai skriejo knygoms – vaizdžiai ir įtaigiai mokytojos Zita, Edita, Ingrida, Dalia ir bibliotekininkė Vanda pristatė susirinkusiesiems knygas, dalyvaujančias Vaikų metų knygos rinkimuose.

Bibliotekininkė neslėpė džiaugsmo – mokyklos pateikta paraiška akcijos „Metų knygos rinkimai 2022“ organizatoriams buvo patenkinta! Vadinasi, mūsų mokyklos jaunieji skaitytojai turės galimybę augti su nuostabiomis knygomis.

Šventinę popietę, kurioje dalyvavo 2a,  2b, 2c, 3b, 4a klasės ir mokytojos, užbaigė ketvirtokų mokytojos Zitos dramos būrelio spektaklis pagal V. Palčinskaitės pjesę ,,Prašau tylos“. Kaip tai prasminga – juk tam, kad galėtume pasinerti į knygos puslapius, reikia nedaug, tik truputėlio tylos ir ramybės...

 Bibliotekininkė Vanda, paruošusi balsavimo „biuletenius“, primena – balsavimas „Metų knygos rinkimai 2022“ vyks iki balandžio 23 d. Ji ragina visus aktyviai skaityti ir išreikšti savo nuomonę, kuri gi knyga nusipelnė Metų knygos titulo?

Taigi rinkimuose dalyvaujančių knygų penketukas pasklido po mokyklos klases.

                                                                                                Telšių ,,Ateities“ progimnazija mokytoja Lina