Skaitydami kuriame taikų ir harmoningą pasaulį

 Aprimus rugsėjo šurmuliui į mokyklų bibliotekas atkeliauja spalis - tarptautinis  mokyklų bibliotekų mėnuo. Šią kasmetinę viso pasaulio mokyklų bibliotekų šventę inicijuoja IASL. Lietuvoje šią iniciatyvą palaiko ir populiarina LMBDA. Jau paskelbta 2022-ųjų metų tema: "Skaitydami kuriame taikų ir harmoningą pasaulį".

  Visi esame labai skirtingi, tačiau gyvendami globaliame pasaulyje, jaučiame taikos ir harmonijos poreikį. Skaitymas gali padėti mums suprasti ir palaikyti vieniems kitus. Skaitydami galime įvertinti, kokias nelaimes neša žmonių nesantaika ir neapykanta. Skaitydami suprantame, kokie pragaištingi yra žmonijos karai. Skaitydami keliame klausimus apie mūsų misiją ir atsakomybę ateities kūrime. Atsakyti mums padės knygų skaitymas, pokalbiai ir diskusijos apie perskaitytus tekstus. 

  LMBDA siūlo aktyviai įsijungti į kasmet organizuojamus skirtukų mainų projektus ir kitas IASL iniciatyvas https://iasl-online.org/ISLM

 

 Taip pat į veiklas bibliotekoje įtraukti mūsų mokinius ukrainiečius, kartu su jais gaminti skirtukus, rašyti laiškus Ukrainos mokykloms, papasakoti jiems apie tarptautinį mokyklų bibliotekų mėnesį ir keistis skirtukais su Ukrainos mokyklų bibliotekomis. Taip pat kurti ir įgarsinti knygas, sudaryti knygų apie draugystę sąrašus, vaidinti, iliustruoti ir daug kitų nuostabių veiklų. Kurkime taikų ir harmoningą pasaulį.