Virtualus susitikimas su vaikiškos knygos “Spinčius” autoriumi Povilu Villuveit

 Povilas Villuveit šiais metais išleido savo pirmąją lietuvišką knygą vaikams „Spinčius“. 2018 m. buvo pripažintas Lietuvos nacionalinio vaikų literatūros konkurso nugalėtoju. Šiuo metu autorius dalyvauja „Vaikų žemės“ organizuojamame projekte „Knygiukai į pagalbą vaikams“. Birželio 1 d. internete pasirodys visos projekto pasakos su iliustracijomis, kurias bus galima atsispausdinti ir skaityti.

 Gegužės 4d. ir 6d. Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje pirmų-penktų klasių mokiniai, kurie mokosi lietuvių kalbos kaip gimtosios, jų mokytojos, ir bibliotekininkė Eglė Kazlauskienė susitiko su autoriumi virtualiai per “Google Meet“.

  Vaizdo konferencijos metu Povilas Villuveit pasidalino, kaip ir kodėl atsirado jo sukurtas personažas “Spinčius” ir vaikams parodė, kaip namuose pasigaminti savo “Spinčių”. Autorius mielai sutiko perskaityti ištraukas iš savo išleistos knygos. Vaikai turėjo galimybę virtualiai pamatyti knygos iliustracijas ir įsitikinti, kaip atrodo “Spinčius” knygoje. Susitikimo pabaigoje mokiniai uždavė klausimus, norėdami daugiau sužinoti kas paskatino sukurti kiek neįprastą ir juokingą personažą. Autorius paaiškino, kad Spinčius gyvena kiekvieno iš mūsų namuose. Tiesiog turime labai atidžiai klausytis ir šį veikėją rasime slepiantis drabužių spintoje. Vaikai nekantravo sužinoti, kaip tapti rašytojais, todėl Povilas Villuveit išsamiai paaiškino kaip imtis rašymo proceso ir iš kur semtis kūrybinio įkvėpimo.

  Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje mokiniai džiaugėsi turėdami puikią progą susitikti virtualiai su Lietuvos vaikų knygų autoriumi Povilu Villuveit.

Eglė Kazlauskienė, Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje bibliotekininkė