Mokyklos bibliotekininkas ꞊ sandėlininkas?

  Kėdainių rajono savivaldybėje lankęsis Lietuvos Respublikos kultūros ministras Šarūnas Birutis dar kartą išsakė savo poziciją mokyklų bibliotekų reikalingumo klausimu: "Aš nežinau, kam reikalingos bibliotekos mokyklose. Vadovėliams išduoti užtektų sandėlininko"... Plačiau 

Write a comment

Comments: 9
  • #1

    birute (Monday, 14 April 2014 02:17)

    Keista, kaip gerbiamas ministras galvotų spręsti vadovėlių užsakymo klausimą? Ar išmanyti bendrąsias ugdymo programas, perimamumą, tęstinumą ir kitas plonybes užtektų sandėlininko kompetencijos? Negi manoma, kad užtenka išduoti vadovėlius sykį metuose? Juk vyksta „gyvas" judėjimas. Keista, kad kaip visada, norima taupyti „mažųjų" sąskaita.

  • #2

    bibliotekininkė (Tuesday, 15 April 2014 11:48)

    Skaudu girdėti ir skaityti tokias ministro mintis. Tkriausiai ministrui vertėtų apsilankyti keliolikoje mokyklų bibliotekų, kad savo akimis pamatytų, kokia veikla vyksta jose ir ką mokiniai čia veikia. Vadovėliai, tai tik maža dalelė, ir tik priedas prie tikro bibliotekinio darbo. Kviečiame ministrą apsilankyti gimnazijose ir progimnazijose.

  • #3

    nežiniukui (Wednesday, 16 April 2014 01:16)

    <Aš nežinau, ar tikrai reikalingos bibliotekos mokyklose>
    Man "baba" sakydavo: - Jeigu nežinai, vaikeli, tai patylėk...
    "ministro" pasisakymas, vienareikšmiškai, žemina jį patį mūsų akyse. Nekompetencijos apraiškos spaudoje jau rimtas pavojaus signalas, kad "Kaziuko" mugė bus pervardyta "Geziuko" muge. Jeigu kadaise spauda buvo draudžiama kitų, tai artėjame prie to, kad spauda bus ribojama, tokių kaip "jūs", nuo pačių pažeidžiamiausių visuomenės narių - vaikų. "ministre", jūs nė neįsivaizduojate mūsų darbo. Gaila. Aš iškelta galva galiu didžiuotis, kad savo mokyklos vaikams atiduodu viską ką galiu. O "jūs"? Ar savo rogėse sėdite? Ar galėsite mokyklos bibliotekininkėms pažiūrėti į akis po tokio akibrokšto? Labai gražiai prašau, pasidomėkite kaip ir kuo gyvena mokyklų bibliotekos. Asmenybių kūrimo, dvasinio tobulėjimo ir ugdymosi šventovių vardu prašau daugiau neskleisti dezinformacijos.

  • #4

    Giedrė (Thursday, 17 April 2014 02:50)

    Kažkodėl atrodo, kad būsimas - numatomas atlyginimų kėlimas kultūros darbuotojams vyks mūsų, mokyklų bibliotekininkų, etatų ar atlyginimo sumažinimo sąskaita. Ministras tokiais savo pasisakymais kaip tik ir ruošia dievą - juk sandėlininkams užteks mažiau, nei reikėtų bibliotekininkams... Liūdna, pikta, skaudu... Bet juk kada nors turi atsirasti kas nors, kuris supras ir vertins... Dar nenustoju tuo tikėti.

  • #5

    ŽINANTI (Wednesday, 30 April 2014 15:35)

    tikrai ministro minimas bibliotekų tinklo optimizavimas nesusijęs su numatomais kelti atlyginimais. Turėtų nuo liepos mėn 1 d.pridėti VISIEMS, taip pat ir mokyklų bibliotekininkams po mazdaug 240 Lt. tai visai neblogai. Ačiū už tai pirmiausiai LBD, jos pirmininkei Alinai ir vicepirmininkui ponui Petrui Zurliui trišalėje taryboje atstovaujančiam mūsų visų interesus. O kitos organizacijos, taip pat ir kultūros darbuotojų profesinės sąjungos nelabai girdisi. Mokyklinukėms pinigai turi būti įdėti į mokinio krepšelį, sekite įvykius ir laikui atėjus - priminkite savo teises, jei kartais nemoket kažkas sumanytų. Bje labai patiko laiškas nežiniukui :))) ankstesniame balandžio 16 d. komentare

  • #6

    oczyszczenie aury (Sunday, 04 December 2016 13:07)

    tajne g�osowanie

  • #7

    oferty kobiet (Tuesday, 17 January 2017 00:55)

    dynamówki

  • #8

    źródło (Tuesday, 17 January 2017 04:54)

    dosiągł

  • #9

    jak odzyskać chłopaka (Tuesday, 12 September 2017 03:40)

    Wspaniała kwota pieniężna