Skaitymo piknikas Šakiuose

 Gegužės 7-ąją, minėdami 120-ąsias Spaudos atgavimo metines, į tradicinį garsinio skaitymo renginį Šakių J. Lingio parke rinkosi visų Šakių rajono mokyklų mokiniai bei svečiai iš kaimyninio Jurbarko. Šiuo renginiu, kurį organizavo Šakių savivaldybės mokyklų bibliotekininkų metodinis ratelis, prisijungėme prie LMBDA iniciatyvos - Skaitymo pikniko "Mes europiečiai". Šiemet minime ir Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą 20-metį, todėl skaitymui rinkomės Europos šalių vaikų ir jaunimo rašytojų kūrybą.

  Moksleiviai buvo paruošę namų darbus: pasirinkę knygos ištrauką ir išmokę ją raiškiai skaityti. Renginio metu jie „svečiavosi“ kitose komandose, balsu skaitė vieni kitiems ištraukas iš pasirinktos šalies knygų. Šventės dalyviai buvo patenkinti saulėtu oru, skambančiu gyvu žodžiu ir linksma draugų bei bendraminčių kompanija. Visi dalyviai pasirodė puikiai. Šventės pabaigoje dideliame Europos Sąjungos žemėlapyje pažymėjo tas šalis, kurių autorių kūrinių ištraukas skaitė. Graži aplinka, smaragdinė bundančios gamtos žaluma ir saulėta diena paliko šviesų ir gražų įspūdį – skaitymo švente džiaugėsi tiek vaikai, tiek jų mokytojai ir bibliotekininkai. Visiems buvo labai gera kartu pajusti skaitymo malonumą bei knygos bičiulių bendrystę.

 Nuoširdų AČIŪ tariame visiems dalyvavusiems - mažiems ir dideliems skaitovams, juos ruošusiems mokytojams, bibliotekininkams ir atidiems klausytojams. Dėkojame mūsų svečiams už saldžias dovanėles, arbatą ir gražius žodžius bei palinkėjimus. Šventės organizatorius - Šakių rajono mokyklų bibliotekininkų metodinis būrelis.

Šakių rajono bibliotekininkų metodinio būrelio pirmininkė Birutė Šalkauskienė