Mokyklų bibliotekininkių pasitarimas kraštotyros muziejuje

 Pasikalbėti  apie naujai patvirtintas programas, vadovėlius, vadovėlių ir mokymo priemonių įvertinimo ir aprūpinimo jais tvarkos aprašą, Ukmergės rajono bibliotekininkės rinkosi muziejuje. Metodinis pasitarimas prasidėjo apžiūrėjus įspūdingo dydžio Michael Shubitz fotografijas parodoje „Sugrąžinti į Kauną“ ir   anykštietės Valentinos Stanevičienės papuošalų parodą. Jos pagamintos sagės, auskarai, pakabukai, apyrankės puošti siuvinėjimu. Aplankėme ir Ukmergės kraštotyros muziejaus eksponatus, „pasivažinėjome“ siauruku.

 Pasitarime kalbėjome, diskutavome apie bibliotekininkių  naudojamus įrankius vadovėlių apskaitai, tvarką užsakant vadovėlius. Svarstėme galimybę rajono dalykų mokytojams užsakyti tuos pačius vadovėlius.

   Klausėmės naujienų apie Lietuvos mokyklų bibliotekų darbuotojų asociacijos darbus ir planus. Dalinomės įspūdžiais iš pirmininkės Žanetos Pratusevičienės inicijuoto seminaro „Istorijos faktų panaudojimas visuomenės švietimui ir krašto pažinimui“ Susipažinome su seminarą organizavusios Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupantų režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti sekretoriato surinkta informacija, išleistas leidiniais. Vartėme Lietuvos Generalinio konsulato Niujorke padovanotą knygelę mokyklų bibliotekų mažiesiems skaitytojams. 

   Bibliotekininkės skirstėsi pasisėmę žinių, pasidalinę patirtimi. Grįžę į mokyklas aktyviai įsilies į ugdymo procesą.

Bibliotekininkė Nijole Čepukėnienė