Gimnazijos bibliotekoje gaudėme ungurius

  Norime pasidžiaugti šių metų Šiaurės šalių literatūros savaitės metu Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos bibliotekoje vykusiais renginiais, nes nutiko neįtikėtinų dalykų – šalia teksto

skaitymų, aptarimų bei pirmojo knygos sakinio eksperimento vyko ir ungurių žvejyba. Taip įdomiai inscenizuoti rekomenduojamą šių metų literatūros tekstą iš Švedų rašytojo Patrik Svensson knygos „Apie ungurius ir žmones, mįslingiausios pasaulio žuvies istorija“ sugalvojo lietuvių kalbos mokytoja Erika Anisimavičienė ir IB klasės mokiniai. Džiaugiamės mokytojos sumanyta idėja perteikti tekstą kitaip, mokinių gebėjimais, drąsa ir nuoširdumu.

Pirmadienį, lapkričio 14-ąją, IF klasė mokiniai (mokyt. Jūratė Dapkūnaitė) bibliotekoje balsu skaitė šio kūrinio ištraukas, taip įsitraukdami į visų šalių, dalyvaujančių Šiaurės šalių literatūros savaitės projekte, idėją vienu metu prie žibintų šviesos garsiai skaityti tą patį literatūros kūrinį. Kadangi knygos neturėjome, mokiniai skaitė virtualų tekstą telefonų ekranuose. Kitomis Šiaurės šalių literatūros savaitės dienomis IE ir IF klasių gimnazistai dalyvavo „Pirmojo knygos sakinio eksperimente“. Taip žadinome smalsumą knygai, skatinome mokinius rinktis grožinės literatūros kūrinius pagal pirmąjį sakinį ir skaityti.

  Prabėgo Šiaurės šalių literatūros savaitė, nusinešdama naujas patirtis, įspūdžius ir palikdama norą ilgais rudens ir žiemos vakarais paimti knygą į rankas. Gal ir nebūtinai Šiaurės šalių rašytojo, gal ir ne visiems. Tačiau šiųmetinė ungurių žvejyba bibliotekoje paliko tikrai neišdildomą įspūdį.

Bibliotekos vedėja Joalita Arbačiauskienė