Šiaurės šalių literatūros savaitė Vaižganto progimnazijoje

  Lapkričio 14 – 20 d .Šiaurės ir Baltijos šalyse vyksta tradiciniai Šiaurės šalių literatūros skaitymai. Tradiciškai prie jų prisijungė ir Radviliškio Vaižganto progimnazijos pradinių ir penktų klasių mokiniai.

    Visą savaitę mokyklos bibliotekininkė lankėsi pas vaikus. Kartu su mokytojomis vedė integruotas lietuvių kalbos , gamtos pažinimo ir dailės pamokas, kurių metu mokiniai susipažino su Šiaurės Europos šalimis, prisiminė žymiausius Šiaurės šalių knygų autorius. O svarbiausia – klausėsi ar patys skaitė ištrauką iš humoro pilnos paveikslėlių knygos, kuri nagrinėjo klausimą, ką daryti sutikus lokį. Mokiniams pasakojimas labai patiko. Jie sužinojo, ką gi daryti , sutikus lokį, kaip elgtis. Jie vaizdavo pabaisas, kurių išsigąstų baltasis lokys, o rudąjį lokį jie apgautų, apsimetę negyvu.

  Šios savaitės metu puoselėjamas garsinis skaitymas, šiaurietiška pasakojimo tradicija. Skaitymai visą savaitę kvietė pabūti drauge, vieni kitiems skaityti balsu, tuo pat metu mokantis tai daryti gražiai ir skiriant kitam dėmesio, primenant, kad knyga šviesos (žinių) ir šilumos (nuoširdaus bendravimo) šaltinis.      

                                  Daiva Gaivelienė,

Vaižganto progimnazijos bibliotekininkė