Gamta Šiaurėje

  Tauragės „Šaltinio“  progimnazijos biblioteka trisdešimt metų kartu su Šiaurės šalių bibliotekomis dalyvauja "Šiaurės šalių literatūros savaitėje" ir vykdo įvairias veiklas. Edukacinių užsiėmimų uždavinys – ugdyti  skaitytojų  knygos turinio suvokimą ir kūrybiškumą.

      Skaitymams tema „Auštant“ jaunesnio amžiaus vaikams šiemet siūloma  Malin Kivelä ir Martin Glaz Serup paveikslėlių knyga „Jei sutiktum lokį“, iliustracijas kūrė Linda Bondestam. Pirmokai kartu su klasių vadovėmis žvakių šviesoje skaitė ir aptarė knygą  „Jei sutiktum lokį“.  Kiekvienas mokinukas knygai nupiešė po iliustraciją. Diskusijos metu pirmokai papasakojo apie savo nupieštą  piešinį. Kūrybiškai įvardijo  iliustracijos herojus.

      Literatūros pamoka „Gamtos ir literatūros glėbyje“  buvo skirta penktokams. Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Birutė Mozurkevičienė  ir bibliotekininkė Danutė Petkuvienė  pasakojo, kaip  šiaurės šalių gamtos grožis lemia knygos  turinį. Knygos pagalba  buvo ugdoma  mokinio pažinimo ir meninė kompetencija.

„Knyga turi būti kirvis, galintis iškirsti mumyse užšalusią jūrą“  sako  Fransas Kafka.

Danutė Petkuvienė

Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos bibliotekininkė