Susitikimai,skirti Tarptautiniam mokyklų bibliotekų mėnesiui

Pažymint Tarptautinį mokyklų  bibliotekų mėnesį, Radviliškio Vaižganto progimnazijos bibliotekininkė pakvietė  Radviliškio krašto poetę Ritą Japkevičienę (Kita Jūra) susitikti su  antrų ir ketvirtų klasių mokiniais. Šilto ir jaukaus susitikimo metu, poetė  skaitė savo eilėraščius iš  knygelės „Vaikeliui iš mano širdelės“, dalijosi  prisiminimais apie savo vaikystę, kodėl pasivadino Kita Jūra. Mokiniai sužinojo, kad poetė yra atsargos kariškė - medikė, kuri davė priesaiką Tėvynei ir iškilus grėsmei, eitų gydyti sužeistų karių.  Vaikai išgirdo ir poetės anūkui kurtus pasakojimus apie ežiuką Soniką. Mokiniai ne tik klausėsi, bet iliustravo poetės skaitomus eilėraščius.

Nepamiršta buvo  ir Ukrainos karo tema. Panaudodama rusų pasakos motyvus, poetė sukūrė eilėraštį apie tai, kad gėris visada nugali .Šį eilėraštį girdėjo ir Lietuvos  radijo klausytojai. .Mokinius  labai sužavėjo ir daina apie rudenį, kurios žodžius parašė Rita Japkevičienė, o muziką sukūrė Aldona Stankutė.

Šilti, jaukūs ir nuoširdūs susitikimai su poete padovanojo mokiniams ir mokytojoms daug gražių įsimintinų akimirkų .O mokinių piešinėliai, kuriuos jie nupiešė, iliustruodami poetė eilėraščius, papuošė mokyklos biblioteką.

                                                                                                       Daiva Gaivelienė ,

Vaižganto progimnazijos bibliotekininkė