Konkursas „Rekomenduok mėgstamiausią knygą!“

Šių metų tarptautinio mokyklų bibliotekos mėnesio tema – „Skaitydami kuriame taikų ir harmoningą pasaulį“. Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos 6c ir 7d moksleiviai buvo pakviesti dalyvauti knygų konkurse „Rekomenduok mėgstamiausią knygą!“

 Vaikai, gavę užduotį – rekomenduoti mėgstamiausią savo knygą, kibo į darbą. Buvo galima rinktis dabar skaitomą ar seniai perskaitytą knygą. Dauguma vaikų rimtai ėmėsi kritiko rolės ir su pasimėgavimu rašė apie savo knygą favoritę. Tarp rekomenduojamų grožinių knygų pateko klasika tapusios knygos: Antoine de Saint-Exuperi „Mažasis princas“, Otfried Preussler „Plėšikas Hocenplocas“, Astridos Lindgren „Ronja plėšiko duktė“, Robert Louis Stevensono „Lobių sala“, taip pat Frances Hardinge „Gegutės daina“, Michael Morpurgo „Baltasis liūtas“, Andy Shepherd „Berniukas, kuris gyveno su drakonais“, Claire Barker „Šunelis vaiduoklis“ David Walliams „Klastinga tetulė“, William Joyce „Olio odisėja“. Į sąrašą atsidūrė ir pažintinių knygų: Vicki Grant „36 klausimai, pakeitę nuomonę apie tave“,  Simon Sebag Monte Fior „Istorijos balsai“, Elena Favilli „Vakaro istorijos. Geriausia knyga mergaitėms maištininkėms“ (1–2 dalys).

  Štai kaip septintokė pristatė Antoine de Saint-Exupéry „Mažasis princas“:

Skiriu šiai knygai medalį, ne ją skaičiau jau du kartus ir kiekvieną kartą ji man suteikia nuostabių patirčių. Mažojo princo istorija man suteikia vilčių ir nuostabių emocijų. Skaitydama šią istoriją, aš supratau gyvenimo prasmę ir tai, kas iš tikrųjų svarbu.

 Man labiausiai patiko mažojo princo ir lapės draugystė. Ji labai graži ir įkvepianti. Iš tikrųjų apie knygą daug pasakoti negaliu, kol žmogus pats nėra skaitęs ir nesupranta to, ką aš sakau. Rekomenduoju šią knygą kiekvienam, kuris jos dar neskaitęs.                                   

 Bibliotekoje ir Informacijos centre veikia paroda „Vaikai rekomenduoja“.

                                               Laimutė Adomavičienė ir Rima Gudanavičienė