Kaip nepasiklysti informacijos vandenyne

   Kiekvienų mokslo metų pradžioje Rokiškio Juozo Tumo- Vaižganto gimnazijos ,,Romuvos“ padalinyje,  iš Juozo Tūbelio progimnazijos atėjusiems gimnazistams, organizuojamos integruotos pamokos. Šį kartą siejome tikybą su skaityklos veikla. Su gimnazistais lankėsi tikybos mokytoja Diana Černiuvienė.

 Gimnazistai buvo supažindinami su bendra bibliotekos ir skaityklos veikla, spaudinių fondu, unikaliąja leidinių su autografais kolekcija, kunigo, poeto Justo Jasėno dovanotais leidiniais, religine literatūra.

Jaunajai kartai svarbus kultūrinių renginių lankymas. Ar juos lankome? Į ką verta atkreipti dėmesį? Prisiminėme kraštiečius rašytoją, dvasininką Juozą Tumą - Vaižgantą, žurnalistą, redaktorių Juozą Keliuotį, visuomenės ir politikos veikėją Juozą Tūbelį, aiškinomės, kodėl miesto švietimo ir kultūros įstaigoms suteikti jų vardai?

 Šiandien žmoniją slegia gausus informacijos srautas. Kaip nepasiklysti informacijos vandenyne, kaip nepavargti nuo gausios informacijos srauto, kaip dirbti su informacijos šaltiniais, kad nepakenkti regėjimui... O gal iš naujo pradėti formuoti pamirštus nuoseklaus skaitymo būdus? Kada ir kur panaudoti greitąjį skaitymo būdą? Šiuos klausimus ir aptarėme su gimnazistais.

  Dabar jau viskas pačių gimnazistų rankose. Informacijos priemonės atveria jiems vartus, o dirbantys su informacijos šaltiniais žmonės – širdis.

 Reda Kiselytė,

Rokiškio Juozo Tumo- Vaižganto gimnazijos bibliotekininkė