Akcijos „Vasara su knyga " baigiamasis renginys

 Knyga, mokinys, skaitymas – tarytum kelias, kuris vingiuoja greta, nuolat susipina ir nepaleidžia vienas kito. Ir tas kelias – mokinio asmenybės tobulėjimo kelias – svajonių kelias, sutalpintas knygų lentynose. Nors vasara - mokiniui poilsio laikas, bet Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos mokiniai ėjo skaitymo, pažinimo, gerų emocijų, šviesos keliu, kuris vadinosi „Vasara su knyga“.

  Perskaitę knygas, įveikę skaitymo iššūkį, mokinai norėjo sužinoti rezultatus, pasidžiaugti ir pasidalinti su draugais skaitymo emocijomis. Į renginį buvo pakviesti tauragiškiai rašytojai Jonas Jakštaitis ir Eugenijus Šaltis. Mokiniams susitikimas buvo staigmena ir dovana, paskatinimas skaityti knygas ir galimybė sužinoti, kaip gimsta knyga. Rašytojas Jonas Jakštaitis - Šapelis pristatė savo  naują- vienuoliktą-  knygą „Visiems po truputį“.  Skaitė eilėraščius. Juokavo: „Aš buvau prastas mokinys, su klaidom rašiau“, bet eilėraščius deklamavo mintinai.

 Mokyklos direktorė Jūratė Lazdauskienė pasveikino mokinius ir įteikė jiems akcijos „Vasara su knyga“ diplomus. Skaitymo iššūkį įveikė ir diplomus bei dovanėles  gavo Gustė Gedvilaitė, Urtė Ragauskaitė, Danielė Kubiliūtė , Domas Zaveckas, Jokūbas Berešna, Haroldas Maciulevičius, Vakaris Berešna. Diplomus gavo ir akcijos „Vasara su knyga“ dalyviai.

  Renginį organizavo ir pagal naują pristatytos knygos pavadinimą „Visiems po truputį“ mokiniams  dovanojo gerą laiką mokyklos bibliotekininkė Danutė Petkuvienė.