Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Šeduvos gimnazijos bibliotekoje

  Lietuvoje jau 22-tą  kartą vyksta  Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Ji pasižymi šventiniu šurmuliu ir gausa renginių, vykstančių kiekvienoje bibliotekoje. Balandžio 23–29 dienomis renginiai, vykstantys gimnazijos  bibliotekoje, buvo skirti bendruomenės  įtraukimui į skaitymo skatinimo, kūrybingumo lavinimo veiklas.

  Balandžio 26 d. 5b klasės mokiniai kartu su mokytoja Aušra Mickute ir bibliotekininke Vita Kasarauskiene apsilankė specialiojo ugdymo skyriuje ir specialiųjų poreikių turintiems mokiniams suvaidino net dešimt įvairių Hanso Christiano Anderseno pasakų inscenizacijų. Jas mokiniams padėjo paruošti mokytoja Aušra Mickutė. Tas pačias inscenizacijas stebėjo ir gimnazijos pradinių klasių mokiniai. Stebėdami jie kartu turėjo atlikti užduotis- pasakyti, kokia pasaka buvo suvaidinta, apie ką ji. Šios šventės pagrindinis tikslas – įkvėpti meilę knygai, daugiau dėmesio atkreipti į vaikų literatūrą. Dažniausiai knygose rašoma apie tai, kas jau buvo, tad skaitydami galime sužinoti apie praėjusį laikmetį, įvykius, pabūti neįprastose erdvėse. Susirinkusieji į šventę buvo džiugiai nusiteikę, nes jiems labai patiko ne tik žiūrėti pasirodymus, bet ir spėlioti.

  Balandžio 28 d.  5b ir 7b klasių mokiniams susitikimą su Radviliškio savivaldybės viešosios bibliotekos lėlių teatro „Boružėlė“ aktorėmis Šeduvos gimnazijos bibliotekoje organizavo mokytoja Aušra Mickutė. Mokiniai stebėjo nuotaikingą Genovaitės Lukšaitės teatrinę miniatiūrą ,,Žvėreliai apie skaitymo naudą”, nagrinėjo tvarumo problemą.  

  Technologijų amžiuje jauni žmonės vis labiau tolsta nuo knygų, skaitymą nukonkuruoja filmų žiūrėjimas, žaidimai. Kaip vaikams atrasti skaitymo malonumą? Susitikimai su rašytojais ir iliustratoriais, viešieji skaitymai, edukaciniai užsiėmimai, konkursai, žaidimai – tai su knyga ir skaitymu susijusios veiklos, kurias vykdo Šeduvos gimnazijos biblioteka, padedama visos bendruomenės.

                                                         Vita Kasarauskienė,

               Šeduvos gimnazijos vyresnioji bibliotekininkė