Knyga mus jungia

  „Gimta kalba ir knyga turbūt dabina kiekvieną. Ji sušvelnina žmogaus sielą, pagražina mintį, sulygina patį būdą, net išvaizdą pagražina“ (Ignas Šeinius).

  Balandžio 2-oji – garsiojo danų rašytojo, pasakų kūrėjo Hanso Christiano Anderseno gimtadienis. Nuo 1967 metų pasaulyje ji minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena.

  Šia proga Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos bibliotekininkė Danutė Petkuvienė organizavo „Protų mūšį“. Buvo pakviesti 3a, 3b, 3c, 3d, 3e klasių mokiniai ir jų mokytojos.

  Tikslas – išsiaiškinti geriausiai apie knygas žinančią klasę. Uždavinys: nežinau ir sužinosiu. Prisiminsiu  ir pakartosiu. Viktorinos užduotys buvo paruoštos remiantis lietuvių  kalbos ir literatūros vadovėliais, knygomis, kurias skaito 1-4 klasių mokiniai. Trečiokai viktorinoje prisiminė lietuvių papročius, tradicijas, religines šventes, perskaitytas knygas. Sunkiausiai buvo prisiminti perskaitytų  knygų autorius ir knygų pavadinimus. Daugiausiai dėmesio sulaukė Hanso  Christiano Anderseno pasakų herojai. Tai knygos dienai skirtas renginys. Geriausias žinias apie knygas parodė 3a klasės mokiniai (mokytoja Roma Stancikaitė).Viktorinoje surinko 410 taškų. Sveikinu. Esate šaunuoliai!

3e  – 335 taškus (mokytoja Vilma Šimaitienė). 3d – 295 taškus

( mokytoja Jorūnė Klėtkienė). 3b – 255 taškus (mokytoja Ligita Tamašauskaitė). 3c – 205 taškus (Odeta Jankauskienė).

Nors už lango saulutė kviečia į kiemą ir knyga rečiau bus atversta ...

Trečiokai, linkiu, kad knygos skaitymas kasdien taptų maloniu užsiėmimu.

 Danutė Petkuvienė