Visą spalį mokyklos bibliotekoje karaliauja pasakos!

   Bibliotekoje karaliauja pasakos! Šiųmečio spalio – tarptautinio mokyklų bibliotekų mėnesio – tema: „Pasaulio pasakos“. Taigi pirmąją spalio savaitę 1-4 klasių mokiniai su mokytojomis, užsukę į biblioteką, bičiuliavosi su pasakomis: susipažino su žymiausiais pasaulio pasakų kūrėjais, žiūrėjo  filmus, sukurtus pagal pasakų motyvus, bendravo su bibliotekininke, piešė iliustracijas ar net patys bandė sukurti savo pačių pasakas!

  Spalio 7 d. mokyklos psichologė Alvyda Beržanskienė pradinių klasių mokytojas pakvietė į paskaitą ,,Pasakų kūrimas kaip pagalba vaikui ir klasei“.

  SEKU SEKU PASAKĄ... Kaip sektumėte pasaką? Ar mokate klausytis? Antrąją spalio savaitę mokyklos biblioteka ir jaunieji skaitytojai sulaukė viešnių. Antradienį 1a, 2a ir 3a,b,c klasių  mokiniams ir jų mokytojoms pasakas sekė, apie jų reikšmę ir kilmę porino Ieva Sigita Naglienė. Ketvirtadienį su 1c,b, 2b ir 4a,b klasių mokiniais bendravo ir Max Lukado pasaką ,,Tu esi ypatingas“ skaitė Jolita Maščinskienė.

  Įsitikinome, kad tokie susitikimai – tai būdas lavinti ir turtinti vaikų vaizduotę. Labai džiugu, kad mūsų mokyklos mokiniai auga drąsūs, gebantys bendrauti ir semtis išminties iš pasakų lobyno. 

 Trečia spalio mėnesio savaitė.

 Pasakos – puiki erdvė, paskata kūrybai! Tai ne tik žodžio menas, bet ir vaizduotės, spalvų, kūrybinio polėkio dermė. Netikite? Užsukite į mokyklos biblioteką! Čia jus pasitiks vaikų darbų parodos ,,Stebuklingas pasakų pasaulis“ arba ,,Perskaičius pasaką...“ 2a, 3b, 3c klasių mokiniai eksponuoja savo piešinius, o 2b kl. mokiniai – savo lipdinius ,,Mėgstamų pasakų veikėjai“ bei kartu perskaitytos A.Vaičiulaičio pasakos ,,Lapė ir lokys“ iliustracijas. 4b klasės mokiniai iliustravo A.Tolstojaus pasaką ,,Buratino nuotykiai.“

 Džiaugiamės sulaukę ir svečių – mokyklos bendruomenei Telšių ,,Kranto“ progimnazija pristato  2-4 kl. mokinių kūrybinį projektą ,,Negirdėtos H. K. Anderseno pasakos“ (parengė pradinių klasių mokytojos ir bibliotekininkė M. Gureckienė).

 Ketvirta spalio mėnesio savaitė.

 Visą spalį skaitėme, klausėmės, įsivaizdavome, iliustravome PASAKAS. Taigi – kas geriausias mokykloje pasakų žinovas? Tai išsiaiškinti padėjo mokyklos bibliotekininkės surengta viktorina ,,Ar pažįsti pasakų pasaulį“ 3-4 klasių mokiniams. Pristatome: geriausia pasakų žinovė – Justė S., 4a klasės mokinė!

„Džiugu, kad mokiniai skaito, prisimena mokytojų, tėvelių skaitytas pasakas, žiūri animacinius filmukus“, – sako mokyklos bibliotekininkė V. Kuzienė ir priminė, kad, mokiniams išskubėjus į atostogas, mūsų mokykloje susitiks viso rajono mokyklų bibliotekininkai – pasidalinti savo darbo patirtimi, aptarti, kaip pavyko įgyvendinti savo sumanymus šiųmetį spalį – Tarptautinį mokyklų bibliotekų mėnesį (2021 m. tema – ,,Pasaulio pasakos“).

Vanda Kuzienė

Telšių Ateities progimnazijos bibliotekininkė,

 Lina Dijokienė, lietuvių kalbos mokytoja