Pasaką skaitau, pasaką piešiu

    Šiais metais mokyklų bibliotekų mėnesio tema - ,,Pasaulio pasakos". Kasmetinėje viso pasaulio mokyklų bibliotekų šventėje dalyvavo ir mūsų mokyklos biblioteka. Šio projekto veikloje 5b ir 6b kl. mokiniai kartu su savo lietuvių k. ir literatūros mokytoja Daiva Stragiene bei mokyklos bibliotekininke garsiai skaitė lietuvių liaudies pasaką ,, Eglė žalčių karalienė", aptarė siužetą, piešė iliustracijas.

Kitą dieną 5a kl. lietuvių k. ir literatūros pamokos metu mokiniai kartu su mokytoja Lile Dumbliauskiene skaitykloje prisiminė pačias įdomiausias lietuvių ir pasaulio autorių pasakas, jas sekė, aptarė, ieškojo ryšio su šiandienos žmonių gyvenimu, mąstė, kodėl jos atsirado ir kokia pasakų prasmė.

3a kl. mokiniai per teatro pamoką skaitė savo pasirinktą pasaką panaudodami kūno ir kalbos intonacijas. Mokytoja sekė įvairius pasakų fragmentus, o mokiniai atliko veiksmus.

Skaitydami, sekdami pasakas prisiminėme, kodėl anksčiau buvo kuriamos ir dabar tebekuriamos pasakos. Suradome pasakose daug svarbių, prasmingų dalykų, kurie įkvepia, pamoko, leidžia suprasti gyvenimo prasmę.

Birutė Kazėnaitė

Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos bibliotekininkė