Kelionė po „Pasaulio pasakas“

   Nieko nėra įdomesnio kaip keliauti po pasaulio šalis ir pasinerti į nepakartojamą magijos ir stebuklų pasaulį. Kaip smagu keliaujant sutikti stebuklingas fėjas, nykštukus ar paskraidyti skraidančiu kilimu...

Spalis – Tarptautinis mokyklos bibliotekų mėnuo. Šiemet tema „Pasaulio pasakos“.

Į šią stebuklų pilną kelionę buvo pakviesti 5a ir 6b klasės mokiniai su savo lietuvių ir literatūros mokytojomis Loreta Skvirbiene ir Dalia Navickiene. Visą mėnesį jie skaitė įvairių pasaulio šalių pasakas, jas iliustravo, pasitelkę vaizduotę patys jas kūrė, o spalio 22d. gimnazijos bibliotekoje aptarė skaitytas pasakas, dalijosi įspūdžiais, džiaugėsi vieni kitų piešiniais ir savo sukurtomis pasakomis. Dalyvavo linksmoje vaizdinėje viktorinoje „Atspėk pasaką“.

Spalio 25 d. kelionę po pasaulio pasakas pabaigė 5b klasės mokiniai su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilma Vaivadiene. Šį kartą jie leidosi į kelionę po stebuklingų vaisių ir daržovių pasaulį.

Julija Paleckytė sukūrė pasaką apie stebuklingą, labai ilgą ananaso kelionę į „Ananasų rojų“. Didžiausias herojaus troškimas buvo patekti į geros mergaitės rankas ir po to leistis jos suvalgomam...

Gabija Stankutė skaitė pasaką apie linksmojo banano svajones, susitikimą su morkų karaliumi ir jų didžiausią svajonę nebūti suvalgytiems.

Ugnės Janušaitės sukurta stebuklinga morka apkeliavo daug pasaulio šalių, kol pagaliau pateko į gražiausią svajonių šalį Italiją, o ten ilgai ir laimingai gyveno.

Taigi, penktokų pasakų pasaulis buvo kiek kitoks negu įprastai būna pasakose: jame karaliavo tik vaisiai ir daržovės, kurie mus mokė gražaus elgesio, drąsos, išminties ir kaip nugalėti sunkumus.

Pripildę savo dieną naujų įspūdžių, žinių ir puikios nuotaikos visi išsiskirstė, pažadėję ir toliau draugauti su knyga.

 Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazija

Bibliotekos vedėja Jovita Kubilinskienė