Spalis – tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo

Tai kasmetinė viso pasaulio mokyklų bibliotekų šventė, prie kurios prisijungė ir Vaižganto progimnazijos biblioteka. Šių metų tema „Pasaulio pasakos“. Pasakos yra artimiausi vaikui kūriniai, kuriuose realus pasaulis pinasi su išgalvotu. Jose vaikai susipažįsta su nerimą keliančiomis situacijomis ir randa puikių pavyzdžių, kaip spręsti problemas. Pasakų pasaulyje galima sutikti draugų, patirti įvairių nuotykių, ir svarbiausia jos gali padėti atsikratyti baimių.  Pasitelkus pasakas galima maloniai ir džiugiai įveikti emociškai sunkias situacijas.

Spalio 20 dieną pailgintos dienos grupės mokiniai su mokytoja I. Lukoševičiene lankėsi bibliotekoje. Mokiniai klausėsi bibliotekininkės D. Gaivelienės skaitomos pasakos apie voriuką. Tai pasaka apie tai, kad nedera šaipytis iš kito. Pasaka padėjo suprasti ir ugdyti jautrumą kitų emocijoms. Vaikai dalinosi įspūdžiais , o grįžę į klasę ant rudeninio klevo patupdė savo sukurtą voriuką.

Spalio 27 dieną bibliotekoje lankėsi pailgintos dienos grupės mokiniai su mokytoja I. Kareiviene. Mokiniai klausėsi pasakos apie bitutę. Tai pasaka apie tai, kad kiekvienas žmogus turį kokį nors polinkį, gebėjimą. Aptariant pasaką, dauguma berniukų užaugę nori būti sportininkais, bet visi mokiniai nutarė, o mokytojos jiems pritarė, kad pirmiausiai reikia būti geru mokiniu, siekti užsibrėžtų tikslų, būti drausmingu. Grįžę į klasę mokiniai pripiešė linksmų bitučių.

Bibliotekos lentynose įsikūrė mokinių pagaminti voriukai ir bitutės, kuriais pasigrožėti galėjo visi, apsilankę bibliotekoje.

Daiva Gaivelienė,

Radviliškio Vaižganto progimnazijos bibliotekininkė