Spalis – pasaulio pasakų mėnuo bibliotekoje

       Spalis - Tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo (ISLM). Tai kasmetinė viso pasaulio mokyklų bibliotekų šventė, kurios šių metų tema: „Pasaulio pasakos“. Mūsų biblioteka taip pat vykdė veiklas, susijusias su pasakomis, gilinosi į pasakų gylį ir prasmę. Su pasakų mylėtojais stengėmės pajusti knygų, skaitymo, bibliotekos ir  pasakų ryšį. Keliaudami su vaikais po pasaulio pasakas, ieškojome pasakų knygų lentynose, prisiminėme pasakų veikėjus, aptarėme posakius su žodžiu pasaka: „Gyvenimas kaip pasaka“, „Čia kaip pasakoj...“, „Nepasakok man čia pasakų“. Žiūrėjome mūsų bibliotekoje sukurtą šešėlių teatro spektakliuką, P.Mašioto pasaką „Žvirblis Pačiauška“. Dalyvavome virtualioje viktorinoje „Ką žinai apie pasakas?“

    Skaitydami, sekdami arba klausydamiesi pasakų vaikai mokėsi pažinti, pajusti aplinkinį pasaulį, kaip nugalėti sunkumus, atskirti gėrį nuo blogio. Suprato, kad supratingumas ir gailestingumas yra labai svarbios žmogaus vertybės.

    Bibliotekininkės dalyvavo Kauno rajono švietimo centras ir Lietuvos mokyklų bibliotekininkų draugijos organizuotame nuotoliniame seminare ,,Pasakos augimui". Tema, skirta mūsų Spaliui - mokyklų bibliotekų mėnesiui. (seminaro lektorė programų "Pasakos augimui", "Pasakų iššūkis" autorė Akvilė Sadauskienė). Iniciatyvos tikslas – skatinti žodinio kultūros paveldo – liaudies pasakos, kaip ugdymo ir ugdymosi kultūra priemonės, žinomumą, priminti jos svarbą šiuolaikinėje visuomenėje, didinant pagarbą protėvių paveldui ir kultūrų įvairovei.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos

Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė

Daiva Kalasauskienė