Pasaką sukurk pats

Pasaka buvo svarbi tiek seniau, tiek dabar, nes jos diegiamos vertybės amžinos. Pasakos moko gražaus elgesio, moko drąsos, pasitikėjimo savimi, moko kurti  aplinkos grožį ir gėrį. Pasakos pradžia „vieną kartą ...“ mus visus lydi nuo vaikystės.

 Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos mažieji mokyklos bibliotekos skaitytojai 3a klasės mokiniai su klasės vadove Roma Stancikate ir mokyklos bibliotekininke Danute Petkuviene,vedė integruotą darbelių pamoką. Pamokos uždavinys –sukurti gėlių puokštę pagal knygą „Pasakos apie gėles“.

     3a klasės mokiniai lipdė savo mėgstamas gėles, kurios yra aprašytos pasakų knygoje. Lavino vaizduotę, kūrybiškumą, žingeidumą. Sužinojo, kad knygos iliustracijas, kurios traukia dėmesį, galima ir piešti, ir nulipdyti. Pajuto knygų, skaitymo, mokyklos bibliotekos ir pasakų ryšį. Darbelių pamoka integruota su knyga ir jos iliustracijos kūrimu, labai sudomino trečiokus. Paruoštos mokinių puokštės iškaitintos, ir bus graži dovana sau ar artimam draugui.

Spalis – Tarptautinis mokyklos bibliotekų mėnuo. Šiemet tema „Pasaulio pasakos“. Tai kasmetinė viso pasaulio mokyklos bibliotekos šventė. Šventės dalimi tapo ir 3a klasės mokiniai ir klasės vadovė Roma Stancikaitė. Ačiū mokiniams už kūrybiškumą ir didelį norą išmokti, draugiškai padėti draugui, kaip pasakoje „vieną kartą...buvo 3a klasė...“

Danutė Petkuvienė

Tauragės„Šaltinio“progimnazijos bibliotekininkė