Veiklos rugsėjo karuselėje

   Nubrido rugsėjis, nusinešė laiko atkarpą, o ji padabinta prasmingais darbais, paženklinta jaunų žmonių užmojais. Į rudeninę rugsėjo kraitę bandžiau sudėlioti darbus, kuriuos pavyko nuveikti Rokiškio Juozo Tumo - Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinio skaitykloje.

Asmenybės... Jos įrėžia gilią vagą mūsų krašto, valstybės kultūroje. Spaudinių parodos parengtos šviesios atminties pedagogo, poeto, spaudos darbuotojo Alfonso Keliuočio 110- osioms, poeto, kunigo Antano Vienažindžio 180- osioms gimimo metinėms paminėti. Su eksponuojamais spaudiniais supažindinami informacijos vartotojai.

Gimnazijos lituanistės nuo pirmųjų mokslo metų dienų reikliai rekomenduoja gimnazistams skaityti programinę literatūrą. Tirpsta iš bibliotekos fondo leidiniai... Nudžiugino ir pirmų gimnazijos klasių moksleiviai. Jau yra tokių, kurie savarankiškai susipažino su turtingu gimnazijos bibliotekos fondu ir nusprendė skaityti ne tik grožinę, bet ir mokslinę literatūrą. Ačiū mokytojams Virginijui Mauricui, Loretai Rimšienei, Jolantai Dirsienei, Indrai Kazulėnienei, Natalijai Liugienei ir Jurgitai Adomavičienei už bendradarbiavimą. Su jais organizavome integruotas pamokas gimnazijos skaitykloje.

Esu dėkinga savo kolegei Daliai Laucienei su kuria dirbame bendrus darbus, bet skirtinguose gimnazijos padaliniuose.

Rugsėjo 23-oji – Lietuvos žydų genocido atminimo diena taip pat buvo nepamiršta. Holokaustas – žiauri istorijos rykštė. Apie tai skaitykloje parengta spaudinių paroda „Negyjančios žaizdos“, eksponuojami kraštotyros leidiniai. Ji irgi buvo pristatyta informacijos vartotojams. Skaitytos Solomono Abramovičiaus ir Jakovo Zilbergo knygos „Išgelbėti bulvių maišuose. 50 Kauno geto vaikų istorijų“ ištraukos.

Išsiskyrėme, palinkėdami vieni kitiems šilumos, kad tokie žiaurūs istorijos faktai nebepasikartotų. Tik turėdami turtingą dvasinį pasaulį, daliname šilumą kitiems.

Džiaugiuosi, kad laisvalaikio minutes gimnazistai praleidžia prasmingai. Jau šiais mokslo metais, įeinant į gimnazijos skaityklą tapo gražus jų šūkis: „Mes vėl čia!“ Tokie faktai džiugina.

Glaudūs bendradarbiavimo saitai sieja Rokiškio Juozo Tumo- Vaižganto gimnazijos biblioteką su Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio biblioteka. Tenka aktyviai dalyvauti jų organizuojamuose renginiuose, literatūriniuose projektuose, Juozo ir Alfonso Keliuočių palikimo studijų centro veikloje. Rugsėjo mėnesį bendravau su viešosios bibliotekos Pandėlio filialo kolegėmis, dalyvavau jų organizuotoje popietėje „Tiesiog noriu tapyti“. Savo tapybos darbų parodą apžvelgė jų autorė Giedrė Švedienė, o aš skaičiau savo kūrybos miniatiūras.

Profesiniam tobulėjimui taip pat skirtas nemažas dėmesys, dalyvauta nuotolinėse konferencijoje, viešosios bibliotekos projekte „Baltu poetės Elenos Mezginaitės taku“, kuris įgyvendinamas keliuose rajonuose. Buvo malonu viešėti Kupiškio viešojoje bibliotekoje.

Nubrido rugsėjis, nusinešė laiko atkarpą... Spalis – Tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo. Įgyvendinsime naujas idėjas. Daug žaismingų akimirkų patirsime įgyvendinant projektą „Mano vaikystės pasaka“. Gera dirbti su žmonėmis, kurie myli darbą. Kai rašiau šią informaciją, nuskambėjo skambutis. Pertrauka. Išsisklaidė būriai jaunų žmonių.Taip ir norisi prisiminti poeto, rašytojo, dramaturgo Kazio Binkio frazę: „Auga gražus atžalynas...“

Redos Kiselytės nuotr. integruotos pamokos ir spaudinių parodos Rokiškio Juozo Tumo - Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinio skaitykloje.

Reda Kiselytė,

Rokiškio Juozo Tumo- Vaižganto gimnazijos bibliotekininkė