„Lietuviškų raidžių paradas“

Bestovint ant netrukus startuosiančios Nacionalinės bibliotekų savaitės slenksčio, linksmi ir smagūs, rinkosi 1-4 klasių mokiniai į mokyklos bibliotekos konkurso „Lietuviškų raidžių paradas“ apdovanojimus.

„Po ilgai užsitęsusio karantino pasiilgome ne tik vieni kitų, bet ir įvairios veiklos mokykloje, renginių ir švenčių. Todėl labai smagu sveikintis šiandien su konkurso dalyviais mokykloje (laikantis visų rekomendacijų ir reikalavimų dėl viruso prevencijos), o ne kompiuterio ekrane“ – tokiais žodžiais šventinį susitikimą pradėjo bibliotekininkė Laima Jucaitė. Bibliotekininkė džiaugėsi mokinių aktyvumu, jų išradingais, kūrybiniais konkurso darbais. Geriausius darbus rinko parodos lankytojai. O išsirinkti nebuvo lengva: raidės viena už kitą gražesnės, įdomesnės, spalvingesnės...

Aidint iškilmingam maršui ir gausiems plojimams direktorės pavaduotoja ugdymui Liuda Bakanauskienė ir bibliotekininkė įteikė Padėką ir dovanas I vietos laimėtojai ketvirtokei Aistei Savickaitei. Nepaprastai įspūdinga ir graži Aistės raidė „A“ – tikra karalienė ir raidžių parado generolė! Padėkos ir prizai įteikti II vietos laimėtojoms: pirmokei Austėjai Jackūnaitei, ketvirtokei Karolinai Žalytei. III vieta pasidalino taip pat du dalyviai: pirmokas Svajūnas Veliulis ir trečiokė Gabrielė Trilikauskaitė. Skambant šventiniam maršui prizininkai su savo raidėmis išsirikiavo paradui ir smagiai pražygiavo koridoriumi.

Tik nemanykite, kad tuo viskas ir baigėsi. Apdovanojimai tęsėsi ir daugybė nominacijų ir prizų buvo įteikta kitiems dalyviams. Kitaip ir negalėjo būti, nes niekur kitur nepamatysite tokių nuostabių raidžių: Emilijos raidelė dekoruota kriauklėmis, Neilo –apsukta siūlais, Ramintos raidė pagaminta iš daugybės ausų krapštukų, o kur dar Gabrielės raidė „L“ stovinti lyg žavingas batelis su praplyšusiu galiuku ir.. stebuklų stebuklas - raidė, kuria važiuoja mašinytės; raidelės, pasidabinusios pavasariniais žiedais, drugeliais ir t.t. Todėl ir nominacijų įteikta įvairiausių: „Pavasariškiausia raidė“, „Išradingiausia raidė“, „Linksmiausia raidė“, „Vaikiškiausia raidė“, „Originaliausia raidė“, „Tautiškiausia“ ir „Žaismingiausia“ raidės, „Kruopščiausia raidė“ , „Nuotaikingiausia raidė“ ir kt.

Bet... Paradas baigėsi, muzika ir plojimai nutilo. Lauksime kitų konkursų, kitų susitikimų.

Šiaulių r. Drąsučių mokyklos

bibliotekininkė Laima Jucaitė