"Valio Keistuoliams!"

Balandžio 12 dieną Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos 5-tų klasių geriausi skaitytojai ir 2-3 klasių mokiniai virtualiu būdu „Teams” platformoje susitiko su vaikų literatūros eksperte, rašytoja Gaja Guna Ekle (Egle Baliutavičiūte). Autorė pristatė savo naujausią knygą „Keistuoliai“ - tai pirmasis šios knygos pristatymas vaikams. Jauna, energija trykštanti, linksma rašytoja skaitė keletą ištraukų: apie močiutę Albertiną, kuri tvirtai nusprendė, kad išėjus į pensiją ims kvailioti bei krėsti pokštus; apie Joną ir baltą plaukelį ir kt. Užsiminė, kad faktas, jog visi mes esame savaip keisti, įdomūs ir tuo gražūs, sieja visas 15 istorijų, esančių jos knygoje.

Pristatymo metu rašytoja vos spėjo atsakinėti į vaikų klausimus, o jų buvo įvairiausių. Moksleiviai smalsavo: „kodėl toks pseudonimas?“, „per kiek laiko parašėte knygą?“, „kokia mėgstamiausia jūsų vaikiška knyga?“, „ar sunku rašyti?“ ir dar daugybė kitų klausimų. Įdomu tai, jog į klausimą nuo kelių metų pradėjo rašyti, rašytoja atsakė, jog pirmiausia pradėjo piešti istorijas, nes rašyti dar nemokėjo.

Susitikimas prabėgo kaip akimirka. Dabar sužadintą smalsumą vaikams lieka pasotinti skaitant knygą ir šią „prarijus“ kantriai laukti kol Gaja Guna Eklė parašys naują.

Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos bibliotekininkė

Edita Bendžiuvienė