Metų knygos rinkimai 2020 m.

1 b klasės mokiniai su mokytoja V. Vasiliauskaite skaitė A.Kiudulaitės knygą ,,Maksas ir 92 musės“, prieš tai pasižiūrėję pokalbių laidą su dailinininke. Dailininkę, kuri yra ir teksto autorė, kalbino rašytoja I. Ežerinytė. Vaikams labai patiko Aušos Kiudulaitės pasakojimas apie knygos prototipą šunį Maksą.

Mokiniai pritarė, kad labai gera turėti draugą, jį saugoti ir mylėti. Užsiėmimą vaikai paįvairino piešdami knygos iliustracijas, kuriomis papuošė biblioteką.

4a klasės mokiniai dalyvavo "Metų knygos rinkimuose 2020". Geriausia knyga vaikams pretenduoja tapti rašytojos ir iliustratorės Monikos Vaicenavičienės knyga "Kas yra upė?". Mokiniai žiūrėjo autorės pokalbį su rašytoja I.Ežerinyte, perskaitė knygą, aptarė. Mokytoja D. Lileikienė pasiūlė vaikams pagalvoti kas jiems yra upė. Kokios mokinių svajonės ir mintys susijusios su upe. Prie kokios upės jie su šeima poilsiauja, ką ten veikia. Apie upes sukurta daug istorijų. Dailininkai kompozitoriai, skulptoriai, amatininkai, filosofai, piligrimai, poetai ir daugybė kitų žmonių - visi jie savaip paaiškintų, kas yra upė. 4a klasės mokiniai pasidomėjo apie upes ir sukūrė rašinį " Mano upės istorija". Jį iliustravo. Ketvirtokų rašinėliai mokyklos bibliotekoje.

Artėja METŲ KNYGŲ RINKIMAI 2020. Šiandien 7a klasės mokiniai klasės valandėlėje sulaukė viešnių. Juos aplankė mokyklos bibliotekininkė Vanda Kuzienė ir mokytoja, poetė Ieva Sigita Naglienė. Viešnios mokiniams papasakojo apie knygas, pretenduojančias tapti Metų paauglių knygomis. Ačiū už apsilankymą, kad ir virtualų (klasės auklėtoja I.Kunšteinienė)

,,Trejetas iš paauglių literatūros“ Šįkart ,,Ateities“ progimnazijoje nuotolinė lietuvių kalbos pamoka 8 a ir 8 b mokiniams: ,,Trejetas iš paauglių literatūros“ – tai rekomenduojamos knygos, jų autoriai ir veikėjai, ištisas pasaulis susimąstymui. Knygas: CicėnaitėA. ,,Kad mane pamatytum“; GancD. ,,Lota“; ZarambaitėI. ,,Juodavandeniai“ kitokia forma pristatė Ieva Sigita Naglienė, lituanistė, bibliotekininkė, poezijos savanorė.

Pamokos esmė – ar tikrai knyga ras paauglio širdyje tokius pat išgyvenimus? Drąsiai galima teigti, kaip pastebėjo patys 8a ir 8b klasių klausytojai, tikrai yra arti jų gyvenimo toji meninė tiesa. Paauglių knygos rimtos, aštrios problemos – ir viltis, kad jos bus išspręstos, kas autorių iškelta? Viskas iš čia pat, namai – antrieji, darna ir skyrybos, draugai ir konkurencija, vidinė drama – ir ne pagal amžių patirtys.

Lietuvių kalbos mokytoja Lina Dijokienė kviesdama mokinius atsakyti į lektorės iškeltus klausimus ir teikti savo pamąstytus, taip pat rekomendavo pažiūrėti LNB iniciatyva paruoštus vaizdo įrašus - rašytojos I.Ežerinytės interviu su autorėmis. Bibliotekininkei aktualu, kad balsuotų, aktyviai dalyvautų Metų knygos rinkimuose.

Telšių ,,Ateities“ progimnazija, bibliotekininkė Vanda Kuzienė