Dalinuosi skaitymo džiaugsmu

„Gerų” knygų skaitymas – tai pokalbis su tauriausiais praėjusių amžių žmonėmis, kuriame jie perduoda mums tiktai geriausias savo mintis.(Renė Dekartas)

Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos bibliotekininkė Danutė Petkuvienė paruošė literatūrinius pašnekesius tema „Dalinuosi skaitymo džiaugsmu“. Tikslas – motyvuoti mokinius skaityti knygas. O skaitant kasdien, pajusti geras emocijas. Literatūrinės valandėlės vyko nuotoliniu būdu.

1-4 klasių mokiniai buvo pakviesti išgirsti geriausias mintis knygoje Luis Sepulveda „Apie žuvėdrą ir katiną, kuris išmokė ją skraidyti“. Knyga mažuosius skaitytojus moko gerumo, užuojautos, pagarbos, laikytis duoto pažado, meilės ir supratimo. Knygos herojai moko sakyti ką turime sakyti, o ne tai, ką dera sakyti. Mokyklos bibliotekininkė Danutė Petkuvienė su mažaisiais skaitytojais aptarė personifikacijos sąvoką, kai žmogaus būdingos savybės priskirtos gyvūnams, ar kitiems gamtos reiškiniams.

Džiaugiuosi, kad „Šaltinio“ progimnazijos skaitytojai ir jų mokytojos myli ir skaito knygas. Juk perskaityta knyga gali padaryti gražesnę dieną, jaukias mintis, suteikti jėgų naujiems darbams.

Danutė Petkuvienė

Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos bibliotekininkė