„Gimtadienio atvirukas“, skirta B. Baltrušaitytės gimimo 80-ečiui paminėti

Tauragės rajono Žygaičių gimnazijos 3G klasės mokiniai aplankė Rambyno kalną ir Bitėnų kaimą, kur vienuoliktokų lūpomis skambėjo mūsų krašto poetės, literatūros kritikės, dėstytojos B. Baltrušaitytės eilės Martynui Jankui, Vydūnui... Vienuoliktokai itin susidomėjo rašytojos eilėraščių knyga „Lietuvninkų ir prūsų žemėj“, būtent iš šio rinkinio jie pasirinko širdžiai artimiausią eilėraštį ir išvykos metu sugalvojo jį iliustruoti – padaryti tinkamiausią nuotrauką.

Vėliau mokiniai savarankiškai dirbo su kompiuterinėmis programomis ir padarė nuotrauką–atviruką, kuriame puikuojasi pačių vienuoliktokų darytos nuotraukos ir pasirinktos B. Baltrušaitytės eilės. Per lietuvių kalbos pamoką, kurią vedė lietuvių kalbos mokytoja Giedrė Statkuvienė, gimnazistai domėjosi B. Baltrušaitytės biografiniais faktais, kūrybiniais bruožais, o pristatydami savo ekspozicinį darbą parodoje, nurodė savo pasirinkto eilėraščio temą, pagrindinę idėją, pasakojo, kaip sekėsi išpildyti savo kūrybinį sumanymą.

Sakoma, kad žmogus gyvas tol, kol minimas jo vardas, tad 3G klasės mokiniai kreipėsi ir į skaitytojus, kvietė domėtis bei skaityti Birutės kūrybą, kurioje atsispindi mūsų tautos istorija, kultūra, kur pinasi ateities, praeities ir dabarties gijos. Nepažinęs Birutės – nepažinsi savo krašto, nepažinęs savo krašto – nepažinsi savęs.

Prie gimnazijos bibliotekos buvo atidaryta mokinių darbų paroda „Gimtadienio atvirukas“ skirta rašytojos jubiliejui paminėti.

Tauragės r. Žygaičių gimnazijos bibliotekininkė V. Martinkienė