Veidaknygės kūrimas

Marijampolės Rimanto Stankevičiaus pagrindinės mokyklos mokiniai prisijungė

prie Lietuvos bibliotekininkų kuriamos veidaknygės. Vaikai visą balandžio mėnesį galėjo siųsti veidaknyges su komentaru.

 

Tai smagus, kūrybiškas žaidimas su knyga – atrodytų, lyg daiktai ar nuotraukų herojai išlipa iš viršelio. Savo namų lentynoje reikėjo susirasti knygą, kurios viršelyje būtų veidas ar veido dalis, augintinis, namų aplinkos detalė ar kas nors panašaus, ir pritaikyti sau. Svarbiausia, kad veido dydis, spalvos ir rūbai daugmaž atitiktų knygoje esantį vaizdą. Rezultatą reikėjo nufotografuoti.

2a klasės mokinių Andrėjos Rimavičiūtės ir Jokūbo Kiškio ( mokytoja metodininkė Gražina Vencienė) ir 2b klasės mokinės Monikos Gumuliauskaitės ( mokytoja metodininkė Aurelija Kovzonienė) darbai puikuojasi Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos kuriamoje veidaknygės galerijoje, Andrėjos darbas paskelbtas ir Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos socialiniame tinkle Facebook.

Mokytojos Aurelija Kovzonienė ir Gražina Vencienė visada įvairiais būdais įteikia savo mokiniams bene geriausią dovaną, kurios jie nenumes nepames ir nepamirš – meilę knygų skaitymui. Mokytojos sako, jog knygose gausu įvykių, kurie praplečia mokinių akiratį.

Taigi skaityti vaikams ir su vaikais reikia. Tai greitas ir efektyvus informacijos gavimo būdas. Skaitykime laukdami draugų, skaitykime per pertrauką, skaitykime, kai turime laisvą minutę.

 

Marijampolės Rimanto Stankevičiaus pagrindinės mokyklos bibliotekos vedėja Laima Vaičiūnienė