Bibliotekininko pamokos (tęsinys)

2020 metų sausio 27 d. Šalčininkų rajono Čiužiakampio pagrindinėje mokykloje vėl vyko bibliotekininko pamokos. Šį kartą 1-3 bei 2-4 klasių mokiniai klausėsi Oscaro Wildo pasakos „Laimingas kunigaikštis“, sekė  pasaką bei piešė jai iliustracijas. Mokykloje vyko šių iliustracijų konkursas ir mokiniai buvo apdovanoti  padėkomis bei diplomais.

5-6 klasių mokiniai buvo supažindinti su anglų literatūros vaikų rašytojos Frances Hodgson Burnett kūryba. Po to, jie skaitė, atsakinėjo į klausimus  bei sekė grupėse Frances Hodgson Burnett pasaką „Mėlynųjų  žiedų karalystė“.

 

7-8 klasių mokiniai buvo supažindinti su mūsų gimtainio Tadeuszo Dołęga - Mostovičiaus kūryba. Jie žiūrėjo vieną iš žinomiausių filmų pastatytų pagal  jau minėto rašytojo romaną „Znachor“. Po to kartu atsakinėjome į klausimus bei analizavome šį nuostabų filmą.

 

Manau kad tokios bibliotekinės pamokos ugdo moksleivių intelektą bei vidinę kultūrą. Juolab kad moksleiviams yra labai naudingi atokvėpių akimirkos  nuo privalomos literatūros skaitymo.

 

Ana Moroz

Šalčininkų rajono Čiužiakampio pagrindinės mokyklos bibliotekininkė