„Šlepu tepu per laukus“

     Žygaičių gimnazijos bibliotekoje surengtas susitikimas su vaikų rašytoju Jonu Jakštaičiu-Šapeliu ir jo knygos „Šlepu tepu per laukus“, kurią iliustravo mūsų gimnazijos mokiniai, pristatymas. Susitikime dalyvavo ne tik knygą iliustravę mokiniai, bet ir kiti, kuriems nesvetima poezija. Sulaukėme ir daugiau svečių – literato, buvusio ilgamečio literatų klubo „Žingsniai“ pirmininko Eugenijaus Šalčio, Žygaičių bendruomenės pirmininkės Jolantos Vaitiekienės ir Žygaičių miestelio bibliotekininkės Zitos Jakienės.

       Mokiniai skaitė eiles iš iliustruotos knygos, klausinėjo, kaip gimsta eilėraščiai ir kas įkvepia kūrybai, kiek laiko Jonas Jakštaitis-Šapelis skiria rašymui, kada parašė pirmą savo eilėraštį. Rašytojas yra išleidęs aštuonias knygas. Įkvėpimo semiasi iš gamtos, jo eilėraščių veikėjai – vėjas, lietus, žvėreliai, paukščiai, vabalai. Kūrybai poetas kasdien skiria dvi valandas, o pirmąjį eilėraštį parašė penktoje klasėje angliškai.

      Pasak Eugenijaus Šalčio, Jono poezija ne tik maloni skaityti ir paprasta, bet ir mėgstama, nes jo eilėraščiuose atsiveria visai kitas pasaulis.

        Poetas vėl paprašė žygaitiškių mokinių iliustruoti jo naują knygą. Buvo sutarta su dailės mokytoja Birute Bacevičiene, kad naująją J. Šapelio knygą iliustruos mūsų gimnazijos mokiniai.

Vestina Martinkienė

Žygaičių gimnazijos bibliotekininkė