Garsinio skaitymo ir kūrybiškumo ugdymo popietė

Savo mintis reikšti taikliai, greitai ir kūrybiškai – vienas svarbiausių šiuolaikinių gebėjimų. Jeigu vaikai anksti pradeda lavinti savo žodyną, tai galima būtų tikėtis geresnių pasiekimų ateityje; o galiausiai vaikas galės paprasčiausiu gebėjimu aiškiau suprasti ir išreikšti savo mintis, jausmus, potyrius.

 

Šių metų gruodžio 2 dieną šeštokai praleido Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos skaitykloje. Mokiniai buvo pakviesti dalyvauti „Garsinio skaitymo ir kūrybiškumo ugdymo“  popietėje. Gimnazijos bibliotekos vedėja Jovita Kubilinskienė papasakojo vaikams apie knygos reikšmę žmogui, apie jos išmintį ir naudą. Taip pat kalbėjo ir apie skaitymo balsu naudą. Vaikai dalijosi mintimis apie skaitymą. Jie teigė, kad skaitymas balsu  padeda nusiraminti, atsipalaiduoti, pailsėti nuo kasdienių darbų, išlaisvinti fantaziją. Šeštokai turėjo galimybę į skaitymą pažvelgti kūrybiškai. Balsu skaitydami Holly Webb knygą „Benamis šuniukas Tobis“ vaikai turėjo atlikti burtų keliu pasirinktas užduotis. Tą patį tekstą reikėjo perskaityti ir linksmai, ir liūdnai, ir isteriškai, ir kitokia burtų keliu tekusia nuotaika. Varžytuvės labiausiai patiko klausytojams. Skaitykloje aidėjo juokas, „virė“ karštos diskusijos. Šeštokai prisipažino, kad skaityti balsu jiems dar trūksta drąsos.

Popietės pabaigoje, bibliotekos vedėja padėkojo vaikams už jų aktyvų dalyvavimą, pakvietė juos dažniau apsilankyti bibliotekoje ir dar daugiau skaityti. Visi skaitovai vaišinosi saldžiais prizais.

                                                 6 klasės auklėtoja Renata Drukteinytė,

                               Gimnazijos bibliotekos vedėja Jovita Kubilinskienė