Netradicinės veiklos Tauragės „Šaltinio" progimnazijos bibliotekoje

 Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos bibliotekininkė Danutė Petkuvienė aktyviai įsijungia į mokyklos ugdymo procesą ir organizuoja netradicines valandėles, pamokas. Tikslas, kad mokinys pajustų savo kūrybiškumą, padrąsinti siekti savo svajonių, motyvuoti knygų skaitymą.

 

Laiko visiems duota vienodai, tik mes jį išnaudojame skirtingai. 5d klasės mokiniai, vadovaujami klasės auklėtojos Linos Norgailienės, atėjo į mokyklos bibliotekininkės Danutė Petkuvienės organizuotą valandėlę, kad išmoktų pajausti savo emocijas, būseną, įprasmintų laiką piešdami ant akmenukų. Netradicinė valandėlės programa sukurta pagal rašytojo Aido Jurašiaus knygą „Akmenų pasaka”. Kad numatytas darbas vyktų kūrybiškai, bibliotekininkė perskaitė autoriaus apsakymą „Dailininkas ir gėlė”.

Kiekvienas mokinio atsineštas akmenukas atkeliavo su savo istorija. Galbūt jis gulėjo prie jūros, ežero, kieme ar tiesiog kelyje. Užteko tik sužadinti savo kūrybiškumą, vaizduotę ir akmenukas tampo gražiu meno kūriniu. Kiekvienas piešinys – tai lyg laiškas sau. Reikia tik išgirsti save, pamatyti, kas atrodo nematoma. Penktokų akmenukai tapo meno kūriniais, kuriuose atsispindėjo mokinių vidinis pasaulis.

Danutė Petkuvienė

Tauragės„Šaltinio”progimnazijos bibliotekininkė