Šviesos ir žodžio šventė Drąsučių mokyklos bibliotekoje

  Lapkričio 11 dieną nuotaikingai ir linksmai  tarptautinį projektą Šiaurės šalių literatūros savaitė pradėjo Drąsučių mokyklos biblioteka. 

 „Sveiki atvykę į patį nuostabiausią pasaulyje gimtadienį...“ – tokiais žodžiais šventę pradėjo bibliotekininkė Laima Jucaitė.  Taip prasidėjo „Šviesos ir žodžio šventė“, kurios metu prie žvakių šviesos skaitomas nurodytas tekstas. Smagu žinoti, kad  tuo pačiu metu,  tą patį kūrinį savo gimtosiomis kalbomis skaito daugybė mažų ir didelių skaitytojų Baltijos ir Šiaurės šalyse. Direktorei Auksei Rasilavičienei uždegus simbolinę žvakę ir paskelbus projekto pradžią, pradėjome renginį. Šventėje dalyvavo 3, 4, 5 klasių mokiniai su mokytojomis: Ilona Glodeniene, Dale Gedmontiene, Virgilija Jociene.

  Šiemet skaitymams parinkta ištrauka „Pepė švenčia gimimo dieną“ iš Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“. Gimtadienio nuotaiką sustiprino šventinės dekoracijos –  žvakutės, balionai ir įspūdingo grožio ir dydžio tortas (dailės mokyt. Modesta Purienė). O  svarbiausia - renginyje  dalyvavo ir net šventę vesti bei  tekstą skaityti padėjo pati Pepė Ilgakojinė (Andrėja Sivakova, 5 kl.). Smagiais plojimais žiūrovai sutiko Pepę - didžiausią pasaulyje linksmuolę ir pramuštgalvę, styrančiomis kasytėmis ir skirtingomis kojinėmis - ateinančią su beždžionėle ponu Nilsonu ir savo numylėtu arkliu. Skambant muzikai Pepė šėlo su draugais Anika ir Tomiu (penktokai Justina Šimkutė ir Vainius Andriulevičius), arklį iškėlusi virš galvos, įtraukdama į linksmybių sūkurį visus susirinkusiuosius.

  Susipažinę su Pepe, pasiruošėme knygos skaitymui:  Pepė Ilgakojinė „patogiai“ įsitaisė ant kopėčių, gerai išauklėti jos draugai Anika ir Tomis susėdo ant kėdučių prie stalo, žinoma dalyvavo ir beždžionėlė su arkliu. Knygos veikėjams skaityti padėjo bibliotekininkė Laima Jucaitė ir lietuvių kalbos mokytoja Virgilija Jocienė.  Visiškoje tyloje, degant žvakelėms, pasinėrėme į magišką knygos tekstą...

  Vėliau dar ilgai kalbėjome apie projekto prasmę, aptarėme skaitytą tekstą, trumpai prisiminėme Šiaurės šalis, šokome, vaišinomės Pepės gimtadienio skanumynais. Išgirdę šėliojimą, su Pepe susipažinti panoro ir pirmokėliai, tad linksmybės tęsėsi... Tačiau, kad ir kaip būtų linksma, atėjo laikas ir šventės pabaigai. Iki susitikimo kituose renginiuose!

 Projekto vadovė

bibliotekininkė  Laima Jucaitė