Pepės gimtadienis

Jau devintus metus Virbalio pagrindinės mokyklos biblioteka dalyvauja Šiaurės šalių literatūros savaitėje, kurios pagrindinis tikslas yra puoselėti garsinio skaitymo tradiciją, organizuoti įvairias temines veiklas bibliotekose  ir taip prisidėti prie skaitymo skatinimo.

 

Šiemet Šiaurės šalių literatūros savaitė vyko lapkričio 11-17 d. visose Šiaurės ir Baltijos šalyse – užsiregistravo 2531 biblioteka. Kai metų laikas mūsų kraštuose pats tamsiausias, mes užsidegame žvakę ir atsiverčiame knygą. Tai šviesos ir knygos šventė. Literatūros savaitės idėja yra paprasta, tačiau jausmas, kad  daugybė entuziastingų žmonių skirtingose šalyse tuo pačiu metu skaito tą pačią knygą, yra tiesiog magiškas.

 

Pačius jauniausius skaitytojus šiemet suvienijo  švedų rašytojos Astridos Lindgren pasakojimas "Pepė švenčia gimtadienį". Mūsų mokyklos bibliotekoje į Pepės gimtadienį rinkosi 2 ir 5 klasių mokiniai. Vaikų akys sužibo, kai pamatė šventiškai papuoštą skaityklą. Ir antrokai, ir penktokai atvyko su dovanomis Pepei, pasipuošę gimtadienio kepuraitėmis. Bibliotekininkė Inesa supažindino su šventės idėja, šalimis dalyvėmis ir pakvietė  pasiklausyti istorijos, kurią labai išraiškingai ir nuotaikingai perskaitė 5 klasės mokiniai ( Ida Munikaitė – Pepė, Deimantė Papartytė – Anika, Tomas Daniškevičius – Tomis).  Klausytojai nusikėlė  į vakarėlį Viloje Vilaitėje, kur savo vietą prie stalo turėjo ir Pepės beždžionėlė Ponas Nilsonas. Po skaitymų bibliotekininkė supažindino A.Lindgren herojų atrakcionų parkais „Junibacken“ ir „Vimmerby“. Pepei išpakavus dovanas, visi sprendė kryžiažodį „Apie Pepę ir kojines“, o po to laukė gimtadienio vaišės. Bibliotekininkė pasidžiaugė, jog visiems buvo smagu su Pepe pramogauti, tačiau jos požiūris į mokslą nėra sektinas pavyzdys. Pramogas ir mokymąsi galima suderinti skaitant Astridos Lindgren knygas.

                                                                                    Bibliotekininkė