„Kultūrinis Kaunas“ – dar viena turininga ir įspūdžių pilna kelionė

Ne paslaptis, jog Adolfo Šapokos gimnazija savo mokinius išskirtinai lepina įvairiomis kelionėmis, kurių metu šie išvysta daug naujų ir nematytų objektų, aplanko galybę šaliai brangių ir jos istoriją menančių paminklų. Spektakliai, muziejai, bažnyčios taip pat nelieka užmiršti, tačiau verta paminėti, jog visos šios išvykos yra organizuojamos mūsų mylimų gimnazijos mokytojų, kurie siekia šapokiukus mokyti ne vien mokykloje, bet ir už jos ribų.

   Spalio 8 d. gimnazijos moksleiviai kartu su bibliotekininke Vida Gudeliene ir lietuvių kalbos mokytoju Romualdu Baura vyko į Kauną. Ekskursija buvo skirta paminėti garsiojo lietuvių tautos rašytojo, kunigo bei visuomenininko J. Tumo-Vaižganto 150-ąsias gimimo metines,mokiniai aplankė ir šalia rašytojo buto esančios Vytauto bažnyčios kieme visai neseniai šio gražaus jubiliejaus proga atidengtą rašytojui skirtą paminklą - bronzinį ant suoliuko su šuniuku sėdintį J. Tumą-Vaižgantą. Moksleiviai taip pat pamatė ir Romo Kalantos-lietuvių disidento, pagarsėjusio savo susideginimu (1972 m.) protestuojant prieš TSRS valdžią Lietuvoje paminklą. 18 val. Nacionaliniame Kauno dramos teatre mokiniai išvydo pagal Gotholdo Efraimo Lesingo pjesę, Gintaro Varno režisuotą dviejų dalių spektaklį „Natanas Išmintingasis“. Šapokiečiai pasivaikščiojo po gyvybingąjį Kauno senamiestį, pabuvojo prie Vytauto bažnyčios.

   Ekskursija po Kauną dovanojo šapokiukams neeilinius pasivaikščiojimus, supažindino su dar nematytomis ir neaplankytomis miesto vietomis, o spektaklis paliko malonų bei neišdildomą įspūdį.

 Karolina Vanagaitė 4b