Spalis – tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo

 Telšių „Atžalyno“ progimnazijos bendruomenė įsijungė į spalio – tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnesio – šiais metais pasitinkančio šūkiu „Junkimės. Svajokime. Keiskimės“ veiklas.

  Šia proga mūsų progimnazijos skaitykloje buvo paruoštas stendas „Metų knygos rinkimai 2019: skelbiami įdomiausių kūrinių penketukai“.

  1a, 1b ir 4a klasių mokiniai su mokytojomis garsiai skaitė „Superherojų vadovą“. 5 – 8 klasių vadovai mokyklos skaitykloje organizavo klasės valandėles tema „Ateities biblioteka“, kurių metu žiūrėjo vaizdo įrašus apie bibliotekininkystę, mokyklų bibliotekininkų darbą, mokymą ir mokymąsi XXI amžiuje. 5b, 6a, 6b, 7b, 7c ir 8c klasių mokiniai rašė apie tai, kokia turėtų būti biblioteka. 6a klasės mokiniai paruošė perskaitytų knygų palyginimą, kuris yra pristatomas mokyklos bendruomenei skaityklos stende. 7b klasės mokiniai klausėsi ištraukų iš A. de Sent Egziuperi garso knygos „Mažasis princas“. Buvo surengta 5 – 8 klasių mokinių piešinių paroda „Mano biblioteka“, fotografijų paroda „Knyga – geriausias mano draugas“, pristatytas dailės būrelio narių komandinis darbas „Junkimės. Svajokime. Keiskimės“. Baigiamajame renginyje mokyklos skaitykloje buvo rodomas filmas „Mano biblioteka“.

  Tikimės, kad ir ateityje progimnazijos skaitykla bus mokinių ir mokytojų traukos centras, o graži draugystė su knyga tęsis visą gyvenimą.

Skaityklos bibliotekininkė Dalia Krauzienė