Indigo miestas pristato patirtį studentams

  Socialinė partnerystė – tai ryšiai, ne pirmus metus jungiantys dvi švietimo institucijas: Šiaulių valstybinę kolegiją ir Radviliškio miesto Vinco Kudirkos progimnaziją. Modernus Indigo miestas – štai pagrindinis traukos centras, kuris suburia kolegijos dėstytojus ir mokyklos bendruomenę.

  2019 m. spalio 2 d. progimnazijos bibliotekoje svečiavosi kolegijos studentės,informacijos valdymo studijų programos ketvirtakursės. Į Edukacinės aplinkos organizavimo dalyką besigilinančios studentės, lektorės Violetos Stasėnaitės teigimu, turi ne tik įgyti teorinių žinių, tačiau edukacijos esmę pajusti ir įvertinti realioje edukacinėje aplinkoje. Pavyzdžių nereikėjo toli ieškoti; lektorės ankstesnė pažintis su Indigo miestu leido nuspręsti, kad jis yra būtent tai, ką verta pamatyti studentėms: šiuolaikinis, inovatyvus, gyvas, kur kiekvienas  erdvės kampelis iliustruoja edukacinių tikslų įgyvendinimą. 

  Indigo mieste svečius draugiškai sutiko ir pasveikino progimnazijos direktorė Rasa Dagienė, palinkėjo turiningo laiko. Indigo miesto bibliotekininkės  pristatė Edukacinio centro idėją, jos įgyvendinimo istoriją, kai niekam neįdomus apleistas mokyklos rūsys tapo patrauklia ir labiausiai mokinių mėgstama erdve progimnazijoje. Buvo aptartos edukacinės veiklos, kurios organizuojamos mokyklos bendruomenei, pasidžiaugta įdomiais ir įvairiais svečiais, kurie Indigo miesto lankytojams pristato ir kartu vykdo įdomius užsiėmimus.

  Bibliotekininkių pakviestos į ekskursiją po Indigo miestą studentės smalsiai kaip mokinukės aplandžiojo visus Indigo miesto kampelius, pasisėmė idėjų, gavo atsakymus į joms rūpimus klausimus. Jos teigė, kad labai naudinga susipažinti su įdomia patirtimi. Savo ruožtu studentės pristatė pačių parengtą kūrybinių darbų parodą „Praeitis apgaubia dabartį“. Jos pagrindinė idėja – senos knygos nemiršta, jos gali pragyventi kelis gyvenimus keisdamos formą, tačiau vis tiek žadindamos taurius jausmus. Paroda palikta Indigo mieste tikintis, kad ji bus įdomi ir jo lankytojams. Prie jaukaus infosferos stalo svečiai ir šeimininkės aptarė aktualius edukacinių veiklų organizavimo klausimus, numatyta Indigo mieste surengti patirtinį seminarą, kurio metu studentės atsiskaitomojo dalyko pagrindu bendrautų su Radviliškio m. mokyklų bibliotekininkais ir analizuotų bei vertintų konkrečių edukacinių veiklų charakteristikas, struktūrą ir reikšmingumą. 

                     Vladislava Šiaudvytienė, edukacinio centro bibliotekininkė