Dalyvaukime tarptautiniuose spalio mėnesio projektuose

 2019 metų spalio mėnesį ISLM vėl siūlo viso pasaulio mokyklų bibliotekoms įsijungti į bendrus tarptautinius projektus.

  Ne viena mokykla jau dalyvavo skirtukų mainų projekte. Jame dalyvaujančios mokyklos registruojasi naudojantis internetinėmis registracijos skaičiuoklėmis. Joms priskiriami partneriai. Tada mokiniai gamina įvairius skirtukus ir juos siunčia paštu kitos šalies vaikams. 

Būkite kūrybingi! Nepamirškite šių metų temos: Junkimės. Svajokime. Keiskimės. Kai pasikeisite skirtukais, pasiūlykite mokiniams bendrauti su partnerių mokykla, kad jie galėtų daugiau sužinoti apie kitą kultūrą, kitokį gyvenimo būdą. Moksleiviai gali atlikti išsamų tyrimą apie vieni kitų šalis. Registracija į 2019 metų skirtukų mainų projektą vyksta iki 2019 m. Spalio 11 d.

https://iasl-online.org/Bookmark-Exchange-2019

https://iasl-online.org/Digital-Bookmark-Exchange-2019

 

„Skype“ projektas yra nuostabi proga viso pasaulio mokiniams kalbėtis realiu laiku. Mokiniai gali mokytis vieni iš kitų, sužinoti apie skirtingas kultūras, gali kalbėti apie skaitomas knygas.

Bibliotekininkai/mokytojai susisiekia su vienu iš sąrašo dalyvių ir suderina laiko zonas, kurios tiktų abiem mokyklom. Mokytojai iš anksto suderina laiką ir temą apie ką mokiniai kalbės.

Skype susitikimų laikas yra nuo spalio 1-31 dienos.

Galutinė registracijos „Skype“ projektui data : 2019 m. spalio 11 d.

https://www.iasl-online.org/Skype-Project-2019

 

Dalyvaukite „GiggleIT“ veikloje, skirtoje ISLM. Šių metų „GiggleIT Spotlight“ tema - „Gyvūnų išdaigos“. Ši tema apima poeziją apie augintinius, jumoristines istorijas, anekdotus, mįsles ir kitas naminių gyvūnėlių pramogas.

Ši veikla pritraukia  ir ugdo mokinių vaizduotę ir kūrybingumą, tuo pačiu skatina naudotis mokyklos bibliotekos ištekliais.

https://iasl-online.org/ISLM-GiggleIT-2019