Knygos padeda neskubėti

     Ukmergės Užupio pagrindinėje mokykloje vyko kūrybinio rašymo dirbtuvės –Tarptautinei knygos dienai paminėti. Patys drąsiausi, nebijantys iššūkių  1-10 klasių atstovai rinkosi į skaityklą išbandyti savo gebėjimų kūryboje. Nerti į fantazijos pasaulį ir kurti „Daiktų istorijas“ įkvėpė senų,  laiko dulkėm apneštų palėpės radinių ir knygų istorijos.

   Susikaupę, pamiršę pertraukų šurmulį, patogiai įsitaisę, stebėdami vandenyje plūduriuojančias žvakių liepsneles  ir pasijutę kažkaip kitaip, pradėjo tyliai šiurenti popierių. Taip gimė istorijos apie meškutį dėžėje, kalbančią gyvačiukę, senovinį parkerį, molinės ir cementinės  statulėlių meilę, triušiuką palėpėje, vazonėlių nuotykius.

      Jaunieji kūrėjai buvo pakviesti į šventę. Klausėsi mokytojos Sonatos skaitomos ištraukos, Agnės smuiko, Mykolo akordeono garsų. Rankose laikydami padėkas, o trys pirmųjų vietų laimėtojai ir piniginius prizus skirstėsi.

  „Tarptautinę vaikų knygos dieną palinkėkime vieni kitiems įdomių knygų. Bet taip pat – kad  ir patys būtume knygoms įdomūs! „(Kęstutis Kasparavičius).

   Rasa Kisielienė, Nijolė Čepukėnienė