Pradinukų popietė su rašytoju Virgiu Šidlausku Vinco Kudirkos progimnazijoje

  Progimnazijoje jau tapo tradicija pasikviesti į svečius rašytoją. Šiais metais į susitikimą atvyko vaikų rašytojas Virgis Šidlauskas.

  Virgis Šidlauskas – vaikų literatūros debiutantas. 2017 metais jo išleista knyga "Ulfas ir stebuklinga barzda" pateko į Metų knygos rinkimai 2017 geriausių vaikų metų knygos penketuką. Dar jis parašė knygeles "Slaptoji "Kornelijaus Van drebelio“ misija" ir "Ugnikalniukas ieško draugo".

  Rašytojas įdomiai ir patraukliai pristatė savo knygas, papasakojo, iš kur semiasi idėjų. Kiekvienos knygelės pristatymą lydėjo gitaros muzika ir daina, kuriai pritarė visi dalyviai, prieš tai prisiminę žodžius. Rašytojas vaikų dėmesį patraukė savo bendravimo maniera, pats piešė, grojo gitara ir dainavo kartu su mokiniais.

  Susitikimas su vaikų literatūros kūrėju pradinukams paliko neišdildomų įspūdžių. Po renginio mažieji dalyviai galėjo įsigyti autoriaus knygų su autografu, parašyti savo svajonę ant lapelio ir jį įmesti į tikro ugnikalniuko kraterį.

  Renginiui skirtas laikas prabėgo greitai, o susitikimo sėkmę liudija tai, kad tik išbėgę iš susitikimo mokiniai skubėjo į INDIGO miestą pasiimti knygelių, kurias pristatė rašytojas.

                          Edukacinio centro bibliotekininkė Gražina Ivanauskienė