Susitikimas „Šapokiukas visur šapokiukas“-2019

  Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais sausio 25 dieną į Utenos Adolfo Šapokos gimnaziją sugrįžo buvę jos mokiniai – šapokiukai. Nepaisydami to, jog mokyklą baigė prieš penkerius, dvejus, ar net dešimt metų jie vis tiek su malonumu vėl žengė mokyklos koridoriais norėdami prisiminti tuos laikus, kai mokėsi, tobulėjo ir augo būtent čia.

  Nuo ankstaus ryto svečiai nekantraudami rinkosi mūsų gimnazijos bibliotekoje, visi jie buvo pasitikti su šypsena ir gražiais žodžiais, gimnazijos direktorius širdingai pasveikino į mokyklą sugrįžusius šapokiukus, tarė jiems ne vieną gražų ir šiltą sveikinimo žodį. Buvę mokiniai aplankė jiems dėsčiusius dalykų mokytojus, dalinosi prisiminimais, o norintieji vedė pamokas dabartiniams mokyklos mokiniams. Šie susitiko su būsimais ar jau esamais daktarais, lakūnais, architektais, menininkais ar vis dar studijuojančiais buvusiais šapokiukais, kurie dalinosi visa įgyta patirtimi, motyvavo moksleivius bei skatino nebijoti gyventi, išbandyti visas galimybes bei pasitikėti savo jėgomis ir suprasti, jog gyvenimas yra nuostabus ir jame kiekvienas iš mūsų pasieks daug, o vedamas pastangų ir įdedamo didelio darbo į sau svarbią veiklą bus laimingas.

   Pasibaigus pamokoms, 15val. į mokyklos biblioteką sugužėjo tiek esami, tiek buvę gimnazijos mokiniai bei mokytojai, kurioje vyko jau tradicija tapęs gimnazijos bibliotekos renginys „Šapokiukas visur šapokiukas“, kurį organizavo energingoji mūsų gimnazijos bibliotekos vedėja Vida Gudelienė su jaunaisiais pagalbininkais. Jį pradėjo trumpos, tačiau nuoširdžios direktoriaus ir bibliotekininkės kalbos, o vedė be galo charizmatiškos ir talentingos gimnazijos mokinės, savo iškalba bei šmaikščiais pasisakymais juokinusios ir džiuginusios susirinkusius renginio svečius. Šventės metu muzikinius pasirodymus atliko dabartinės gimnazijos mokinės, dainavusios bei grojusios svečiams, o mūsų dabartinė gimnazijos mokinė Simona Bazytė ir buvęs šapokiukas Joris Laurinavičius atliko kelis nuotaikingus muzikinius pasirodymus. Taip pat gera nuotaika ir energingu šokiu svečius džiugino ir šokių kolektyvo „Motus“ merginos.

  Pasidalinti savo istorijomis bei paskatinti moksleivius siekti savo svajonių ir nieko nebijoti norėjo ir negalėję į renginį atvykti gimnazistai, atsiuntę vaizdo įrašus. Iš Tolimosios Kanados sveikinimą atsiuntė buvusi šapokiukė Odeta Ruzgaitė, gimnazija baigusi prieš 14 metų. Kiekvienais metais vaizdo įrašą atsiunčia gydytoja Rūta Mačiulytė. Renginio metu apie savo karjerą, dabartinį gyvenimą, gimnazijoje praleistus metus bei gyvenimišką patirtį pasakojo naikintuvų valdymo karininkė Jolita Andrijauskaitė, 3 kurso Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentė Ugnė Zarankaitė bei buvęs Adolfo Šapokos gimnazijos mokinys bei prezidentas, psichologijos kurso studentas Caden Chantz Johnson. Visi šie žmonės sutiko pasidalinti savo patirtimi, papasakoti ką jiems teko patirti čia, kas jiems patiko, kuo mėgo užsiimti, tačiau svarbiausia, jog šie žmonės motyvavo dabartinius gimnazistus nebijoti siekti to, ko nori, nesistengti per prievartą, čia ir dabar apsispręsti ko nori gyvenime, nes visa ateina savaime: ieškant, bandant ir klystant.

  Pasibaigus renginiui svečiai buvo kviečiami padaryti bendrą nuotrauką, kurioje atsispindėtų šis nepaprastas ir šiltas ryšys tiek tarp esamos, tiek tarp buvusios gimnazijos bendruomenės narių. Jaukiai pasikalbėti bei praleisti likusį laiką svečiai galėjo prie puodelio arbatos ir skanaus gabalėlio torto, kurį iškepė pati bibliotekininkė Vida. Taigi, štai ir vėl, kaip ir kiekvienais metais, buvę šapokiukai galėjo vienai dienai sugrįžti į buvusią mokyklą bei prisiminti visa, ką čia patyrė.

Karolina Vanagaitė 3b