Skype projektas Giggle IT

  Ukmergės Užupio pagrindinės mokyklos šeštokai bendravo su portugalais. Viskas prasidėjo spalio mėnesį. Mokyklų bibliotekų tinklaraštyje radome raginimą registruotis į tarptautinius projektus ir taip paminėti tarptautinę mokyklų bibliotekų  dieną. Užregistravome mokyklą „skype Project“. Mes sąraše buvome penkiasdešimt antrieji. Dalyviai - iš viso pasaulio: Indonezijos, Kroatijos, Pakistano, Malaizijos, Indijos ir kitų šalių mokyklų. (užsiregistravo šešiasdešimt mokyklų). Projekto esmė – išsirinkti pagal amžiaus grupę ir laiko juostą tinkančią mokyklą ir bendrauti „Skype“. Bet ne viskas vyksta taip kaip suplanuoji.

Spalio 24 dieną mums parašė anglų kalbos mokytoja-bibliotekininkė iš šiaurės Portugalijos mokyklos „Agrupamento de Escolas de Paços de Brandão“ir pasiūlė jungtis vaizdo konferencijai.

  Daug ką teko suderinti. Susikūrėme Skype paskyras, užsiregistravome į „Friendship“ grupę. Nusprendėme vaizdo konferenciją surengti skaitykloje. Rūpinomės, kad kiekviename kompiuteryje būtų įdiegta Skype programa. Portugalai yra kitoje laiko juostoje. Jiems pirmoji pamoka prasideda mūsų laiku 10.30. 6b klasės mokiniai vadovaujami mokytojos Ingos Ilčiukienės kruopščiai rengėsi konferencijai. Bendravome anglų kalba. „Friendship“  nariai pasidalino temomis apie ką kalbės su bendraamžiais. Nutarė pasakoti apie Lietuvą, mokyklą, įdomiausias knygas, būrelius. Portugalų grupė pasidalino informacija apie savo šalį, mokyklą. Vaizdo konferencija įvyko.  „Buvo tikrai smagu. „Gal truputį nedrąsu, bet linksma“ – sako Beatričė. Aurimas apgailestavo, kad neviską spėjo pasakyti.  Draugystė užsimezgė. Mokiniai su nekantrumu laukia naujo susitikimo „skype“ ir kitų projektų, suteiksiančių galimybes bendrauti su pasaulio šalių moksleiviais. Dar daug ką turime papasakoti ir sužinoti...

                                                 Nijolė Čepukėnienė ir Rasa Kisielienė

                                               Ukmergės Užupio pagrindinė mokykla