Ruduo - mokyklų bibliotekininkų nuveiktų ir ateities darbų aptarimo metas

  Čežantys lapai po kojomis ir rudens padovanotas puikus oras spalio 19 d. Utenos rajono mokyklų bibliotekininkus sukvietė į literatūrinę-etnografinę A.ir M. Miškinių gimtąją sodybą Juknėnuose. Jaukioje ir literatūriškai prasmingoje aplinkoje buvo aktyviai dalinamasi

bibliotekininkų metodinio ratelio gerosiomis patirtimis, nuveiktais darbais, planuojamos naujos veiklos, renginiai ir projektai ateičiai, pasidalyta darbo patirtimi.

  Restauruotame sodybos ūkinio pastato, atkurtame kambaryje, kuris svarbus mums visiems kraštiečiams savo istorine bei literatūrine prasme, nes jame M.Miškinis Pirmojo pasaulinio karo metais mokė aplinkinių kaimų jaunimą, muziejininkė Rimanta Gaidienė vedė edukacinę paskaitą apie to meto mokyklą, sunkią jos padėtį, lygindama su šių dienų mokyklų bibliotekų ir jų darbuotojų galimybėmis ir veiklų plėtra.

  Prasminga A. ir M. Miškinių sodybos aplinka įprasmino ne tik literatūros bei knygos kelio praeitį ir dabartį, bet kartu įkvėpė rajono mokyklų bibliotekininkų metodinio ratelio narius gražiems ateities projektams ir aktyviai įgyvendinamoms idėjoms švietimo įstaigose, kuriuose ir slypi bibliotekos darbo prasmė.

Vida Gudelienė –

Mokyklų bibliotekų darbuotojų ratelio pirmininkė,

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekininkė