Panevėžio rajono Velžio gimnazijos bibliotekos „Baltojoje nišoje“ – gimnazistės tapybos darbų paroda

  Panevėžio rajono Velžio gimnazijos bibliotekos galerijoje „Baltoji niša“ atidaryta  gimnazijos abiturientės Eglės Pilkauskaitės tapybos darbų paroda „Veidai minioje“. Nuo trylikos metų susidomėjusi daile Eglė pernai baigė Panevėžio dailės mokyklą, sustiprintos tapybos kursą. Gimnazijos bendruomenė jau įpratusi, kad pertraukų ir renginių metu Eglę dažnai galima pamatyti su bloknotu rankose, vis kažką paišančią. Bene labiausiai mergina ir mėgsta piešti veidus, pagauti žmonių nuotaikas, fiksuoti įdomesnes išraiškas. Dalis jos darbų ir demonstruojama „Baltojoje nišoje“. Parodą ir Eglės kūrybą pristatė Bibliotekos-informacinio centro vedėja Dalia Kukenienė.

  Parodos autorę sveikinę mokytojai, mokyklos direktorius Rimtas Baltušis apibūdino ją kaip itin spalvingą, savo nuomonę ir savitą stilių turinčią gimnazistę, gabią mokslams, muzikai ir teatrui, kuriančią eiles. Eglė dainuoja gimnazijos chore, groja gitara, vaidina teatro studijoje. „Esi plaukianti prieš srovę, tokia ir išlik, nes tokie žmonės pasaulį stumia į priekį – nieko gero iš tų, pakampėse tyliai sėdinčių pilkų žmonių“, - sakė dramos studijos  vadovė Regina Švagždienė, atvedusi Eglę į teatro pasaulį.

  Ši paroda – jau antroji Eglės Pilkauskaitės  kūrybos kelyje. Metų pradžioje buvo atidaryta jos paroda „Be rėmų“ Panevėžio atviroje jaunimo erdvėje prie Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos.

 Panevėžio r. Velžio miestelio bibliotekos bibliotekininkė Birutė Kronienė