Mokau ir mokausi su biblioteka

   Šiaulių „Romuvos“ Progimnazijos bibliotekoje įvyko renginys 5-8 klasių mokiniams „Mokau ir mokausi su biblioteka“, kur bibliotekininkė Ala Norvilienė išsakė šių laikų bibliotekos  lūkesčius bei  tikslus. 7 klasės mokinės pristatė joms labiausiai patikusias perskaitytas knygas, apžvelgė jų pagrindines temas, mintis, veikėjus, skaitė citatas. Mokinės paskatino visus pasiimti į rankas kurią nors iš jų pristatytų knygų. Lietuvių kalbos mokytoja, Ingrida Samulionienė, pasidalijo mūsų progimnazijos mokinių mintimis apie skaitymą bei biblioteką. Renginio metu  mokiniai išsakė savo patirtį, kaip išsirinkti įdomią knygą, todėl  bibliotekos vedėja dalyvius supažindino su „Penkių pirštų automatinės atrankos metodu“. Visi dalyviai pritarė, kad tokios diskusijos reikalingos, nes smagu ir naudinga išgirsti savo bendraamžių patirtį apie skaitymą.

   Mūsų bibliotekai spalis buvo darbingas bei produktyvus. Visoms 1-osioms klasėms pravestos informacinės valandėlės „Susipažinkime, aš – BIBLIOTEKA“, jų metu mokiniai aptarė bibliotekoje bei skaitykloje elgesio taisykles,  išsiaiškino, kokia tvarka sudėtos knygos, kaip jas susirasti, susipažino kokie yra informacijos šaltiniai, mokiniams įteikti skaitytojų bilietai. Pirmokai su malonumu išsirinko savo pirmąją knygą mokyklos bibliotekoje, kurią skaitys klasėje arba namie.

Prieš pat atostogas į biblioteką sugužėjo 7 klasės mokiniai, kur buvo kalbamasi tema „Aš ir knyga“. Pirmiausia mokiniai pasidalino savo mintimis: kas yra knyga, kokį vaidmenį knyga vaidina jų gyvenime, ar šiais laikais reikalingos knygos. Visi žiūrėjo filmuką „Fantastiškos Moriso Lesmoro skraidančios knygos“, po peržiūros aptarė, kokią galią žmogui turi knyga, kaip su ja reikia elgtis, raštu išsakė, kaip suprato filmuko pagrindinę mintį, kokius jausmus jis sukėlė.

Organizuojamų renginių progimnazijos bibliotekoje tikslas yra ugdyti mokinių informacinius bei skaitymo įgūdžius, skatinti sąmoningą mokymą bei mokymąsi.

                                                 Bibliotekos vedėja Ala Norvilienė